Power havermout bowl

Ik ben zelf nooit een fan geweest van warme of koude havermout. Door mijn smoothie vind ik het prima want dan proef je het niet echt, maar gewoon zo uit een kommetje daar loop ik niet warm van. Tot ik stuitte op een recept dat op zichzelf al lekker klonk. Het proberen waard dus. Het gebeurt bijna nooit dat ik het recept helemaal volg. Mijn smaak is nu eenmaal anders dan die van anderen dus gaf ik er mijn eigen draai aan. En ik kan je vertellen…. Zelfs als niet-havermout fan is dit zo smakelijk! In dit gerecht zit chiazaad dat rijk is aan vezels en omega-3 vetzuren. Overigens wordt er gezegd dat wanneer je het chiazaad vermaalt dan verhoog je de voedingswaarden van het ingrediënt, maar het vereist wel wat vijzelwerk. Als plantaardige melk gebruikte ik ongezoete sojamelk, maar je kunt met andere soorten ook prima uit de voeten.

Ingrediënten (1 persoon)

  • 40 gr havermoutvlokken
  • 200 ml water
  • 80 ml plantaardige melk
  • 1 el (gemalen) chiazaad
  • 1 el agavesiroop
  • 3 el diepvriesfruit
  • Handje ongezouten gebrande noten

Bereidingstijd

  • +/- 5 min voorbereiding
  • +/- 10 min bereiding

Keukenhulpjes

Keukenweegschaal
Evt. vijzel

Ready, set, cook……..

DE VOORBEREIDING – Haal het benodigde diepvries fruit uit de vriezer om te ontdooien. Weeg de havermoutvlokken af en doe deze in een steelpan. Meet vervolgens de plantaardige melk en water uit en voeg dit ook toe in de steelpan. Maal indien gewenst de chiazaad in een vijzel.

RONDE 1 – Kook op middelhoog vuur de havermout gaar in ongeveer 10 minuten. Vergeet niet af en toe even te roeren zodat de bodem niet aanbakt. Schep de havermout in een kommetje en leg het fruit daarboven op. Het is niet erg wanneer het nog deels bevroren is want door de warme havermout zal dit vanzelf op temperatuur komen. Voeg als laatste het chiazaad, de agavesiroop en noten toe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s