Pompoen-Kerrie soep

Herfst is echt mijn favoriete seizoen wat betreft groenten en natuurlijk ook de verandering van de natuur. De knollen, kolen, aardappelen, bonen, bieten, wortelen en niet te vergeten de pompoenen liggen in overvloed op de houtenplanken van de marktkarren. Wat een geweldig kleurrijk gezicht is dat toch altijd. En dan niet te vergeten de stralende “wintersport-ochtenden”, zoals mijn vriend dat altijd zo mooi verwoord; strakblauwe lucht, geen zuchtje wind, koud en het stralende zonnetje op je gezicht. Zie jij het al voor je hihi? Op goeie dagen is het dan echt zo lekker om met een zelfgemaakt pompoensoepje in de herfstzon te zitten. En deze is ook echt supermakkelijk om te maken, want je hebt vrij weinig ingrediënten nodig. Geweldig!

Ingrediënten (3 – 4 personen)

  • 1 flespompoen
  • 2 sjalotjes
  • 2 knoflooktenen
  • 2 el (hot) kerriepoeder
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 el kurkuma
  • 500 ml groentebouillon

Bereidingstijd

  • +/- 15 min voorbereiding
  • +/- 30 min oven
  • +/- 5 min bereiding

Keukenhulpjes

Staafmixer
Ovenschaal

Ready, set, cook……..

DE VOORBEREIDING – Verwarm de oven voor op 220°C. Snijdt de pompoen in vierkantje blokjes en leg deze in een ovenschaal. Bestrooi met wat kurkuma, kerriepoeder, peper, zout en olijfolie. Rooster de pompoen in de oven voor ongeveer 30 minuten.

RONDE 1 – Snipper de sjalotjes en hak de knoflooktenen fijn. Haal de pompoen na 30 minuten uit de oven. Verhit wat olijfolie in de soeppan en fruit hierin de sjalot en knoflook. Schep de pompoenblokjes in de soeppan en bak even kort mee. Giet wat water in de ovenschaal en roer even zodat de smaken worden opgenomen. Dit kun je dan toevoegen in de soeppan. Voeg 1 bouillonblokje toe en zet de pompoenblokjes onderwater. Breng op laag vuur aan de kook.

RONDE 2 – Zodra de soep kookt, draai je het vuur uit. Pak een staafmixer erbij en pureer de soep tot een mooie gladde soep. Wanneer je ‘m nog te dik vindt, voeg dan gewoon wat extra water toe. Nog even pureren, goed op smaak brengen en eventueel nog wat extra kerriekruiden toevoegen en klaar is de soep!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s