Pannenkoeken

Wie lust ze niet?! Pannenkoeken zijn niet alleen in Amerika maar ook in Nederland razend populair.  Je kunt ze eten als ontbijt, als lunch en zelfs als avondeten. Gezien Nederlanders op alles graag een “sausje” aanbrengen, blijft ook de pannenkoek niet ongeschonden. Zo zie je met stroop, poedersuiker, appel en rozijnen, chocolade, vers fruit en siroop/honing, kristalsuiker, jam en de niet-vegan varianten spek, kaas en ander hartig beleg. Oorspronkelijk worden pannenkoeken gemaakt van half boekweitmeel en half tarwemeel, ei, melk en een beetje zout, maar ik kon het natuurlijk niet laten om ook hier een plantaardige variant van te maken. En YAM! Zo lekker. Ik proef, to be honest, het verschil echt niet. En ja, ik ben ook wel zo eerlijk om het te melden als dit wel het geval was. Wie nodig jij uit voor een echt pannenkoekenfestijn?!

Ingrediënten (2 – 4 personen)

  • 400 ml plantaardige melk
  • 200 gr volkoren tarwebloem
  • 90 ml aquafaba (hoeft niet ingekookt)
  • Plantaardige (bak)boter

Bereidingstijd

  • +/- 10 min voorbereiding
  • +/- 30 min bakken

Keukenhulpjes

Mengkom
Garde
Weegschaal
Maatbeker

Ready, set, bake……..

DE VOORBEREIDING – Weeg de bloem af en meet de melk en aquafaba alvast af.

RONDE 1 – Meng de bloem met de aquafaba. Giet vervolgens al roerend de plantaardige melk erbij en door tot dat er geen klontjes meer in het beslag zitten. Voeg nog even een snufje zout toe en geef er nog een laatste draai aan. Wanneer je last hebt van een draaiende mengkom, leg er dan een nat keukenpapiertje opgevouwen onder zodat de mengkom blijft staan.

RONDE 2 – Smelt een klontje boter in de pan. Giet er een flinke soeplepel beslag in en draai de pan rond zodat het beslag over de bodem van de pan evenredig verspreid wordt. Schep de pannenkoek om zodra het beslag aan de bovenkant niet meer glimt. Herhaal deze stappen totdat je beslag op is. Kies een topping of toppings naar keuze en je kunt zo aan tafel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s