Indiase curry met geroosterde bloemkool

De Indiase keuken vind ik nog steeds zwaar underrated, terwijl het een keuken is met de lekkerste en meest verse kruiden en specerijen. En laat me niet beginnen over de prachtige terracotta-achtige kleuren van de gerechten. Naast de bekende tikka masala’s, butter chicken en kip tandoori gerechten is curry ook zeker geen onbekende. En dan bedoel ik niet het gele curry/kerrie gerecht die wij voornamelijk in de Nederlandse keuken kennen, maar de masala’s uit India. Curry is een gerecht waar je eindeloos mee kunt variëren qua groente en peulvruchten. Een echte smaaktopper die het perfect doet in combinatie met Indiase curry is bloemkool. Of je deze nu van tevoren in de oven roostert met wat Indiase kruiden of bakt in de pan, ik vind dit ingrediënt onmisbaar in mijn currys.

Tip: voeg zelf nog wat rijst toe of een heerlijk naanbrood om te dippen.

Ingrediënten (4 personen)

 • 1 bloemkool
 • 1 winterpeen
 • 1 rode paprika
 • 400 gr kikkererwten
 • 1 blik kokosmelk (evt. light)
 • 2 knoflooktenen
 • 1 rode ui
 • 2 cm verse gember
 • 1 rode peper
 • 1 tl kurkuma
 • 1 tl paprikapoeder
 • 1 tl komijnzaad
 • 1 el garam masala
 • 1 el kerriepoeder
 • 1 el mosterdzaadjes
 • 1 el tomatenpuree
 • 400 gr tomatenblokjes
 • 1 limoen
 • Peper en zout
 • Snufje bruine suiker

Bereidingstijd

 • +/- 10 min voorbereiding
 • +/- 30 min bereiding

Keukenhulpjes

Ovenschaal
Gietijzeren pan
Vergiet

Ready, set, cook……..

DE VOORBEREIDING – Hak de knoflook en gember fijn, snipper de rode ui, snijd de rode peper in reepjes en meet alvast de gedroogde kruiden af en meng de kruiden door elkaar. Snijd de rode paprika en peen in blokjes en snijd de roosjes van de steel van de bloemkool af.

RONDE 1 – Leg de bloemkoolroosjes in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie, peper, zout en kurkuma. Rooster voor 30 min in de oven. Kook de rijst volgens verpakking óf bak het naanbrood af in de oven.

RONDE 2 – Verhit een scheutje olijfolie in een gietijzeren pan en fruit hierin de knoflook, ui, gember en rode peper. Voeg de gedroogde kruiden toe en bak even kort mee tot deze verkleuren. Voeg nu de tomatenpuree toe en meng het geheel goed door elkaar. Giet vervolgens de tomatenblokjes erbij en draai het vuur omlaag. Laat even kort sudderen.

RONDE 3 Voeg de kikkererwten, rode paprika, winterpeen en rasp en sap van de limoen toe. Bak voor 10 minuten op middelhoog vuur en giet daarna de kokosmelk erbij. Draai het vuur weer laag en laat 10 minuten met de deksel op de pan sudderen. Voeg vervolgens naar smaak wat suiker, peper en zout toe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s