Pasta arrabiata Verdure

Oftewel een pittige pasta met groentjes! Pasta is denk ik by far het meest favoriete gerecht van mijn vriend. Het liefste, gewoon voor de lekker, eet hij zijn pasta alleen met kaas. Laten we het erop houden dat dat alleen in zijn studententijd gebeurde of wanneer de baas van huis is. Ik vind dit een onwijs lekkere variant op de pasta bolo zonder gehakt omdat ie nét even wat meer smaak heeft dan normaal én niet onbelangrijk een goede dosis aan groentjes bevat. Deze kun je ook weer zo spicy maken als je zelf wil en variëren met de verschillende groenten en pastasoorten. Ik probeer bij ieder gerecht altijd zo veel mogelijk rekening te houden dat je van alle voedingswaardes wat binnenkrijgt. Vandaar dat ik bij dit gerecht gekozen heb om linzen toe te voegen als proteïne. Echt om je vingers en bord bij af te likken! Oh en ik kook altijd voor een weeshuis, vraag mij niet waarom maar het gebeurt altijd weer.

Ingrediënten (3 – 4 personen)

 • 400 gr pasta
 • 2 knoflooktenen
 • 2 sjalotjes
 • 1 rode peper
 • 2 el gedroogde peterselie
 • 1 el balsamicoazijn
 • 1 blik gepelde tomaten (400 gr)
 • 0,5 blikje tomatenpuree (70 gr)
 • 250 gr gezeefde tomaten
 • 500 gr linzen (blik)
 • 1 (kleine) winterpeen
 • 2 stengels bleekselderij
 • 1 gele paprika
 • 1 groene courgette
 • 1 aubergine
 • Gedroogde chilivlokken
 • 1 zakje geraspte vegan kaas
 • Snufje suiker
 • Olijfolie

Bereidingstijd

 • +/- 20 min voorbereiding
 • +/- 30 min bereiding

Keukenhulpjes

Keukenmachine met hakmolen/staafmixer
Vergiet

Ready, set, cook……..

DE VOORBEREIDING – Plet en snijdt de knoflook fijn en snipper de sjalotjes. Spoel de linzen af en laat uitlekken. Snijd alle groentjes in een eetbaar formaat, ik kies vaak voor blokjes of reepjes. Mix de tomatenpuree met de gepelde tomaten, gezeefde tomaten en rode peper in de keukenmachine en meng tot een gladde saus. Je kunt hiervoor ook een staafmixer gebruiken. Voeg daarna de olijfolie, balsamicoazijn en een snufje suiker toe en meng dit nog even goed door de saus. Zet de waterkoker alvast aan zodat je straks makkelijker en snel de pasta kan koken of zet alvast een pan met water op het vuur/kookplaat.

RONDE 1 – Schenk een scheutje olijfolie in de koekenpan en fruit hierin de knoflook en sjalotjes. Voeg vervolgens de peterselie toe en bak even kort mee tot deze gaat geuren. Voeg de bleekselderij en wortel toe aan het mengsel en bak tot ze gaan “zweten”. Draai het vuur naar de middelste stand en voeg de pastasaus toe. Meng goed door elkaar en laat even pruttelen voor ongeveer 10 min zodat alle smaken goed opgenomen worden. Proef na 10 min. of je nog wat pittigheid (chilivlokken) wil toevoegen.

RONDE 2 – Kook ondertussen de pasta in de steelpan. Ik voeg altijd een scheutje olijfolie toe zodat de pasta bij het afgieten niet zo plakt. De saus heeft lekker staan pruttelen dus tijd om de linzen toe te voegen. Voeg vervolgens de paprika, courgette en aubergine toe en laat dit op middelhoog vuur 10 min pruttelen. Breng op smaak met peper en zout. Giet de pasta af, draai het vuur van de saus uit en pak een lekker groot bord. Schep de pasta op het bord en beleg met de pittige rode groentesaus. En voor de lekker voeg daar nog wat veganistische geraspte kaas aan toe. 1,2,3…… SMULLEN MAAR!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s