“Daging” Smoor van Pulled Oats

Wie wist dat je met Pulled Oats zoveel plezier kan hebben? Ik in ieder geval niet. Tot dat ik de vernieuwde Pulled Oats van Gold&Green Foods mocht proberen. En ja, voor de tweede keer. Ik maakte al de overheerlijke “daging” smoor bao buns en ik vond het zo lekker dat ik er ook iets anders mee wilde maken. Een gerecht dat iets minder geduld en tijd vereist, ook omdat ik een flinke hoeveelheid smoor had gemaakt voor de buns en ik maar 2 buns op had. Maar zelfs wanneer je de smoor nog niet bereid hebt, staat dit gerecht binnen een half uur op tafel.
Eigenlijk stond er bij ons sticky tempeh met paksoi en sugarsnaps op het menu. Maar ach, daar paste die smoor primaaa bij! Wederom weer een heerlijk gerecht waarbij ik de echte daging, oftewel rundvlees absoluut niet mis. En ondanks dat ik een vleesvervanger gebruik, hoef ik mijn eiwitten ook niet te missen want er zit er per 100 gram oats wel 30 gram eiwitten is. Fantastisch toch!

Ingrediënten (3 – 4 personen)

 • 350 gr Pulled Oats (Gold&Green Foods)
 • 1 rode peper
 • 1 witte ui
 • 2 knoflooktenen
 • 1 el korianderpoeder
 • 1 tl komijnpoeder
 • 1 tl nootmuskaat
 • 3 el ketjap
 • 1 el tamarindepasta
 • 1 laurierblad
 • 100 ml groentebouillon
 • 1 bos paksoi
 • 250 gr sugarsnaps
 • 1 rode paprika
 • Witte sesamzaadjes
 • 300 gr witte rijst
 • Peper en zout
 • Olijfolie

Bereidingstijd

 • +/- 10 min voorbereiding
 • +/- 20 min bereiding

Keukenhulpjes

Gietijzeren pan
RVS stoombloem (IKEA)
Vergiet

Ready, set, cook……..

DE VOORBEREIDING – Snipper de ui, snijd de rode peper in ringetjes en hak de knoflook fijn. Snijd de paksoi tot en met het groen in reepjes en spoel de aarderesten eraf. Verwijder het vlezige draadje van de sugarsnaps en snijd de paprika in blokjes. En bereid de bouillon alvast voor.

RONDE 1 Breng een beetje kokend water in een steelpan aan de kook en stoom hierin de sugarsnaps in 10 minuten gaar. Ik gebruik hiervoor een rvs stoombloem. Verhit een scheutje olijfolie in de gietijzeren pan en fruit hierin de peper, knoflook en ui. Voeg vervolgens de gedroogde kruiden en de pulled oats toe. Voeg na 5 minuten de tamarindepasta, ketjap, groentebouillon, laurierblad, paksoi en paprika toe en laat 10 minuten met de deksel op de pan stoven.

RONDE 2 Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking. En rooster ook de witte sesamzaadjes in een koekenpan tot dat deze mooi bruin verkleurd zijn. Haal de deksel van de stoofpan, voeg de sugarsnaps toe en verwarm nog even een paar minuten op hoog vuur. Verdeel de rijst over de borden, schep de “daging” smoor met groente erbij en sluit af met de geroosterde sesamzaadjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s