Gnocchi met balsamico spruitjes

Sinds ik begonnen ben met ‘A Friend’s Kitchen’ en ik daardoor ook meer andere bloggers/foodies ging volgen, zag ik dat écht veel mensen dit eten. Ook veganisten. Hoe is het mogelijk dacht ik? Ik had het zelf namelijk nog nooit gegeten want op iedere gnocchi-verpakking die ik in handen had in de supermarkt stond op het etiket ‘melkzuur’. Ik interpreteerde het, zoals de naam ook doet vermoeden, dat dit niet plantaardig is. Nu wist Romee, via haar instagram @planty.you, mij te vertellen dat melkzuur in producten dus altijd plantaardig is. Heeft toch zo z’n voordelen om elkaar te volgen op Instagram.

Ik maakte deze gnocchi met huisgemaakte plantaardige paddenstoelenroomsaus en geroosterde balsamico spruitjes uit de oven. Erg lekker en voedzaam!

Ingrediënten (2 personen)

 • 400 gr verse gnocchi (AH)
 • 1 sjalotje
 • 2 knoflooktenen
 • 200 ml soja keuken (AH)
 • 100 ml paddenstoelenbouillon
 • 200 gr spruitjes
 • 200 gr kastanjechampignons
 • 2 el balsamicoazijn
 • 1 el gedroogde rozemarijn
 • 1 el gedroogde peterselie
 • 0,5 el nootmuskaat
 • Peper en zout
 • Olijfolie

Bereidingstijd

 • +/- 10 min voorbereiding
 • +/- 30 min bereiding

Keukenhulpjes

Vergiet
Waterkoker/Maatbeker

Ready, set, cook……..

DE VOORBEREIDING – Verwarm de oven op 200°C. Snijd de kontjes van de spruiten eraf en spoel ze af in een vergiet. Snipper het sjalotje en hak de knoflooktenen fijn. Snijd de paddenstoelen in plakjes en bereid eventueel de bouillon alvast voor.

RONDE 1 Leg de spruiten op een met bakpapier beklede bakplaat. Voeg daar de balsamicoazijn, gedroogde rozemarijn en zout en peper aan toe. Even door elkaar hutselen en dan in de oven voor 20 min.

RONDE 2 Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en sjalot. Voeg vervolgens de kastanjechampignons toe en bak even kort mee. Giet nu de soja kookroom en paddenstoelenbouillon erbij. Breng aan de kook en draai vervolgens het vuur laag. Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en gedroogde peterselie. Laat dit 15 min. pruttelen (schud af en toe een beetje met de pan).

RONDE 3 Bereid de gnocchi volgens verpakking. Schep de gare gnocchi bij de roomsaus nadat deze 15 min. heeft geprutteld. Haal de spruitjes uit de oven. Schep de gnocchi op een bord en beleg met de spruitjes. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s