Knolselderijsoep met Peer

Aparte combinatie zou je denken toch? Een soep met groente en fruit…
Ik had het zelf ook nog nooit klaargemaakt. Maar na het succes van deze soep, durf ik dit zeker vaker te doen.

Peer heeft van zichzelf een lekkere knetterige (geen idee hoe ik dit anders moet omschrijven haha) en sappige structuur. En die knetterige structuur is precies wat je terugvindt in deze soep.

Knolselderij is van zichzelf aromatisch en ietwat zoet. Wanneer gekookt en gepureerd wordt dit een hele mooie gladde en vullende soep. Perfect dus in combinatie met de structuur van de peer. Het zoete in beide producten wordt in balans gebracht door de zoute bouillon. Het enige dat je dan nog mist, is iets kruidigs. Daarom sluit ik dit gerechtje af met een heerlijke zelfgemaakte peterselieolie!

Ingrediënten (4 – 6 personen)

  • 1 knolselderij
  • 1 peer
  • 1 sjalotje
  • 1 knoflookteen
  • 1 tl nootmuskaat
  • 500 ml groentebouillon
  • 3 el olijfolie
  • 1 el appelciderazijn
  • 1 handje verse platte peterselie
  • Peper en zout

Bereidingstijd

  • +/- 5 min voorbereiding
  • +/- 15 min bereiding

Keukenhulpjes

Staafmixer
Keukenmachine met hakmolen

Ready, set, cook……..

DE VOORBEREIDING – Snijd het sjalotje en hak de knoflook fijn. Snijd de knolselderij in blokjes, schil de peer en snijd ook deze in blokjes.

RONDE 1 Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit hierin het sjalotje en knoflook. Voeg de knolselderij toe en bak voor 5 minuten. Bereid de bouillon alvast voor en giet deze na 5 minuten erbij. Draai het vuur middelhoog en kook de knolselderij voor 8 minuten.

RONDE 2 Bereid de peterselieolie door de olijfolie, appelciderazijn en platte peterselie in een hakmolen te mengen. Breng op smaak met peper en zout. Draai het vuur uit, voeg de peer toe en pureer tot een gladde soep.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s