Parelcouscous met Salsa Verde

Dit is echt een mega simpel, smaakvol en snel gerecht en ook hier blijkt weer dat kruiden onmisbaar zijn in de keuken. Het lijkt op het eerste gezicht misschien op een eenvoudig bordje parelcouscous met gegrilde groentjes en een groen sausje maar niets is minder waar. Ik bedacht er een heerlijke salsa verde bij die het gerecht zo veel goeds doet en eigenlijk ook gewoon afmaakt. Geen stukkie vlees dat hieraan kan tippen!

Normaal gesproken gaat er verse koriander in een salsa verde, maar aangezien ik zelf echt geen fan ervan ben, heb ik dit kruid vervangen door korianderpoeder. Je hebt dan alsnog de lichte ondertonen van dit zeepachtige groene spul (sorry voor de wel-koriander lovers haha), maar het is niet zo heel heftig aanwezig. Daarnaast zit er wel verse peterselie is wat overigens een familielid is van koriander. Zo ver durf ik wel te gaan hahaha.

Ingrediënten (3 – 4 personen)

 • 300 gr parelcouscous
 • 1 courgette
 • 1 aubergine
 • 1 zoete aardappel
 • 1 rode ui
 • 400 gr kikkererwten
 • 1 tl chilivlokken
 • Peper en zout
 • Olijfolie

Bereidingstijd

 • +/- 10 min voorbereiding
 • +/- 20 min bereiding

Ingrediënten Salsa Verde

 • 15 gr verse basilicum
 • 7,5 gr verse munt
 • 20 gr verse platte peterselie
 • 1 el korianderpoeder (of 15 gr verse koriander)
 • 1 sjalotje
 • 1 knoflookteen
 • 8 el olijfolie extra vierge
 • 2 el kappertjes
 • 2 el lauwwater

Keukenhulpjes

Grill pan
Mengkom
Vergiet
Keukenmachine met hakmolen

Ready, set, cook……..

DE VOORBEREIDING – Snijd de rode ui in halve ringen. Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes. En snijd ook de courgette en aubergine in blokjes.

RONDE 1 Verhit de grillpan eerst heel goed. Voeg dan een scheutje olijfolie toe en bak eerst de zoete aardappel. Voeg na 5 min de kikkererwten toe. Proef na totaal 10 minuten een stukje zoete aardappel om te zien of deze al gaar is.

RONDE 2 Bereid ondertussen de salsa verde in de keukenmachine met hakmolen en zet apart. Vang de zoete aardappel en kikkererwten in een mengkom op en grill daarna de courgette en de aubergine. Wanneer deze bijna gaar zijn, voeg dan de zoete aardappel en kikkererwten weer toe en kruid met de chilivlokken, peper en zout.

RONDE 3 Breng water in een steelpan aan de kook en bereid hierin de parelcouscous volgens verpakking. Schep de parelcouscous op een bord samen met de gegrilde groente en een goeie lepel salsa verde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s