Spinazie Soep

Toen ik mijn vriend net leerde kennen, weet ik nog heel goed dat hij absoluut niet dol was op soepen. Ik heb niet verder gevraagd wat de reden hiervan was. Misschien ook wel expres want alles valt (af) te leren.
Ik kan van soep van tijd tot tijd echt van genieten. Vooral in de herfst en wintermaanden. En zeker wanneer ik op een dag veel gedaan heb en dan geen zin heb om nog eens dik een uur in de keuken te staan.
Op vrijdag overleggen we altijd wat we de aankomende week willen eten voordat we op zaterdag naar de markt gaan. Tot mijn verbazing kwam hij zelf met spinaziesoep. “Die maakte mijn oom vroeger wel eens en dat was altijd erg smakelijk”. Maar wat ging erin? Tja…… spinazie?! In dit soort situaties vind ik het wel leuk dat het aankomt op experimenteren. En dat gaat twee kanten op. Of je hebt een golden ticket te pakken of het loopt finaal in de soep LOL! Ik ben benieuwd naar welke kant het jou brengt.

Ingrediënten (3 – 4 personen)

 • 400 gr bladspinazie
 • 1 aardappel
 • 1 witte ui
 • 2 knoflooktenen
 • 2 el soja keuken (AH eigenmerk)
 • 500 ml groentebouillon
 • 50 gr pijnboompitten
 • Peper en zout
 • Olijfolie

Bereidingstijd

 • +/- 10 min voorbereiding
 • +/- 15 min bereiding

Keukenhulpjes

Staafmixer
Vergiet
Waterkoker/Maatbeker

Ready, set, cook……..

DE VOORBEREIDING – Spoel de spinazie eerst af in een vergiet. Ik koop verse op de markt in een bos dus ik snijd die ook nog even grof. Schil de aardappel en snijd in 8 stukken. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.

RONDE 1 Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit hierin de knoflook en ui. Giet vervolgens 500ml bouillon en doe daar 1 bouillonblokje bij. Voeg de aardappel daaraantoe en kook 10 min. met de deksel op de pan. Bak de pijnboompitten in een koekenpan even kort tot deze verkleuren

RONDE 2 Haal de deksel van de pan en voeg nu de spinazie toe. Kook voor max. 5 min en draai het vuur uit. Pureer het geheel tot een gladde soep. Voeg als laatste de kookroom toe en breng op smaak met peper en zout.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s