Streetfood Tacos

TACOS!!! Ik ben zelf nog nooit in Mexico geweest, maar ik heb mij door verschillende food series op Netflix heel vaak in Mexico gewaand. Dit land staat dus zeker nog op mijn verlanglijstje als vakantietrip. Ik denk te weten dat daar op iedere hoek van de straat wel een een kraampje staat dat streettacos verkoopt. YAMMMM.
Ik ben dus ook niet zo’n liefhebber van de prefab taco-schelpen die je in de supermarkt kan halen. Gelukkig hebben veel supermarkten onderhand een vrij uitgebreid assortiment wat betreft tacos. En dan bedoel ik niet alleen de maïs of tarwe varianten, maar ook de groentetortilla’s en échte streettacos. Deze verkopen ze onder meer bij de Albert Heijn!

En aangezien mijn mond dus echt altijd volloopt met water wanneer ik al die verrukkelijke tacos zie, dacht ik, ik doe het eens anders maar nog steeds niet te ingewikkeld. Ik presenteer jullie mijn vegan streetfood tacos!

Ingrediënten (2 – 4 personen)

 • 1 pak mini tortilla’s (AH)
 • 400 gr kidneybonen
 • 2 el tomatenpuree
 • 2 tl komijnpoeder
 • 1 tl chilipoeder
 • 1 tl gerookte paprikapoeder
 • 1 tl korianderpoeder
 • 2 tl uienpoeder
 • 3 tl knoflookpoeder
 • 2 tl chipotle tabasco
 • 50 ml warm water
 • 1 groene paprika
 • 1 rode paprika
 • 200 gr maïs
 • 1 potje jalapeños plakjes
 • 1 avocado
 • 3 el vegan crème fraîche (Violife)
 • 1 tl gedroogde peterselie
 • Sap en rasp van 0,5 limoen
 • 2 el water

Bereidingstijd

 • +/- 20 min voorbereiding
 • +/- 10 min bereiding

Keukenhulpjes

Grill pan
Keukenmachine met hakmolen

Ready, set, cook……..

DE VOORBEREIDING – Giet en spoel de kidneybonen af. Doe de kidneybonen samen met de tomatenpuree, gedroogde kruiden, chipotle tabasco, warm water en scheutje olijfolie in de keukenmachine en meng tot een gladde puree. Dit vormt de onderste laag van je taco. Maak een sausje van de crème fraîche, uienpoeder, knoflookpoeder, gedroogde peterselie, sap en rasp van een halve limoen en 2 eetlepels water. Zet apart.

RONDE 1 – Giet ook de mäis af. Snijd de paprika’s in reepjes. Verwarm de grillpan tot dat deze goed heet is. Doe wat olijfolie in de pan en grill hierin eerst de paprika’s. Voeg na 5 minuten de mäis erbij en schud af en toe met de pan zodat alle kanten mooi gegrild worden.

RONDE 2 Schep de paprika’s en mäis uit de pan en bak de taco’s aan beide kanten tot dat er mooie grillstrepen ontstaan. Draai het vuur uit en beleg de taco met de bonenpuree, paprika’s en maïs, stukjes avocado en het sausje van de crème fraîche. VIVA LA MEXICO!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s