Bananenmuffins

Ik koop mijn fruit en groente al dik een jaar lekker vers op de zaterdagmarkt. De prijs, smaak en houdbaarheid van mijn fruit en groente is gewoon echt veel beter dan die van de supermarkt en daarbij kom ik graag op de markt. En als echte routine-gekkie altíjd bij dezelfde kramen. Ik ben ook iemand die lekker ouderwets een handgeschreven boodschappenlijstje maakt, afgestemd op mijn “weekmenu”. Ik koop dus precies wat ik nodig heb voor minstens 5 dagen om zo de kans op het weggooien van eten te verkleinen. En heel soms komt het wel eens voor dat ik wat groente of fruit over heb omdat ik toch niet heb gegeten wat ik voor ogen had. Zo ook hele rijpe bananen. Het eerste recept waar ik aan dacht was de heerlijke bananencake van Miljuschka, maar ik wilde graag een gezondere variant maken. En zo ging ik aan de slag en kwam ik tot deze bananenmuffins met als enige zoetstof 1 eetlepel agavesiroop en 2 bananen. NAM NAM NAM!

Ingrediënten (10 stuks)

 • 2 rijpe bananen
 • 1 el gebroken lijnzaad
 • 2 el warm water
 • 1 tl vanille extract
 • 1 zakje baking soda
 • 250 gr tarwebloem
 • 1 tl zout
 • 1 el agavesiroop
 • 120 gr plantaardige boter
 • 60 ml plantaardige melk

Bereidingstijd

 • +/- 15 min voorbereiding
 • +/- 25 min bereiding

Keukenhulpjes

Mengkom
Weegschaal
Cakevormpjes
Cupe-cake bakvorm
Keukenmachine/Handmixer
Maatbeker

Ready, set, bake……..

DE VOORBEREIDING – Verwarm de oven voor op 170°C. Prak de bananen, week het lijnzaad in water en weeg en meet de bloem, boter en amandelmelk alvast af. Smelt vervolgens de boter in de magnetron.

RONDE 1 Meng de gesmolten boter met de honing en voeg daarna het geweekte lijnzaad toe. Voeg nu de amandelmelk toe en meng dit even goed door. Voeg vervolgens de bloem, baking soda en het zout toe. Meng tot een luchtig beslag. Meng nu als laatste de geprakte bananen en vanille extract door het beslag.

RONDE 2 Verdeel de cakevormpjes in de bakvorm en vul deze tot ongeveer ¾e van het vormpje. Het beslag rijst namelijk nog zeker met 25% en je wil niet hebben dat je muffins overstromen. Zet de bakvorm(en) in de oven en bak de bananen muffins ongeveer 20 min. Controleer na 20min. of de kern van de muffins gaar is door een satéprikker in de muffin te steken. Komt deze er schoon uit, dan zijn jouw muffins klaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s