Chocolate Chip Cookies

Wanneer je op zoek bent naar heerlijke chocolade koekjes dan moet je deze zeker weten proberen! Soms is het niet nodig om een volledig nieuwe recept te bedenken als er al zo veel gouden recepten zijn. Deze chocolate chip cookies zijn naar recept van @rutgerbakt alleen heb ik het recept volledig geveganized.
Ik ben geen voorstander om voor ei een kant-en-klare ei-vervanger te gebruiken. Ik gebruik liever een natuurlijk product, namelijk gebroken lijnzaad geweekt in warm water. De verhouding is 1 op 2, dus 1 eetlepel lijnzaad op 2 eetlepels warm water en staat gelijk aan 1 middel ei. Naast dat het een perfecte natuurlijke ei-vervanger is, voegt het ook nog extra vezels toe aan het recept. Ik zeg, win-win.
Oh en dikke tip…. Laat het deeg echt minimaal 1 uur rusten. Wanneer het deeg namelijk nog te warm is, lopen de koekjes in de oven verder uit en in elkaar over. Zonde, want je wilt natuurlijk gewoon mooie rondje koekjes. Ze mogen overigens van de binnenkant lekker smeuïg blijven en de rand mag zeer zeker krokant.

Ingrediënten (8 – 10 stuks)

 • 200 gr tarwebloem
 • 140 gr plantaardige boter
 • 110 gr suiker
 • 100 gr lichte basterdsuiker
 • 1 tl vanille-extract
 • 0,25 tl zout
 • 1 el lijnzaad
 • 2 el water
 • 0,75 zakje baking soda
 • 200 gr pure chocolade

Bereidingstijd

 • +/- 1 uur rusten
 • +/- 5 min voorbereiding
 • +/- 30 min bereiding

Keukenhulpjes

Mengkom
Keukenmachine/Handmixer
Vershoudfolie

Ready, set, bake……..

DE VOORBEREIDING – Weeg alle ingrediënten van tevoren af zodat je deze makkelijker in de keukenmachine kan toevoegen. Week het lijnzaad in het warme water. Snijd de chocolade alvast in grove stukken.

RONDE 1 Doe de boter, suiker, basterdsuiker, het vanille-extract en zout in de kom en mix in enkele minuten tot een romig en luchtig geheel. Meng vervolgens het geweekte lijnzaad er kort door. Voeg nu de bloem en baking soda toe aan het botermengsel en kneed door elkaar. Doe als laatst de chocoladestukjes erbij en meng tot alles goed is verdeeld. Zet de keukenmachine uit en maak van het deeg een rol met een doorsnede van ongeveer 4 centimeter en verpak hem in vershoudfolie. Laat het deeg minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

RONDE 2 Verwarm de oven voor op 175 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Ik had in totaal 2 bakplaten nodig. Snijd van het deeg plakjes van 1,5 – 2 centimeter en leg deze met voldoende tussenruimte op de bakplaat (ong. 5 cm uit elkaar). Bak de koekjes in 12-17 minuten goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen op een rooster.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s