Saucijzenbroodje met sesam

Ken je dat? Die heftige cravings naar alles wat slecht en vet is. Soms heb ik dat van eten van de bakker zoals een lekkere kaascroissant, worstenbroodje, pizzabroodje en zo kan ik nog wel even doorgaan. Dit had ik een tijdje terug dus ook en toen waren er nog geen vega(n) snacks te koop bij de Jumbo. Het gaat dan soms echt tot ergerlijkheid toe wanneer ik even snel de supermarkt in duik voor een boodschap en je vervolgens langs de bakkersafdeling loopt. Het ruikt daar altijd ZO LEKKER! Hierdoor kwam ik op het idee om zelf saucijzenbroodjes te maken met vegan gehakt. Let wel even op dat wanneer je kant-en-klaar bladerdeeg koopt dat dit wel de vegan variant is. Ik gebruik die van Koopmans origineel, maar Koopmans heeft ook een roombotervariant. Wel lekker, maar niet vegan. Dit recept is precies voldoende voor 10 saucijzenbroodjes. Wanneer je minder vulling gebruikt, kun je er natuurlijk meer maken. Maar ik hou wel van een goed gevuld broodje!

Ingrediënten (10 stuks)

 • 1 pak Koopmans origineel bladerdeep
 • 1 pak vers vegan gehakt
 • 2 el sambal oelek
 • 1 el paneermeel
 • 2 tl nootmuskaat
 • 50 ml aquafaba (sap van kikkererwten)
 • 1 handje witte sesamzaadjes
 • Scheutje plantaardige melk
 • Peper en zout

Bereidingstijd

 • +/- 15 min voorbereiding
 • +/- 20 min bereiding

Keukenhulpjes

Mengkom
Kwastje

Ready, set, bake……..

DE VOORBEREIDING – Verwarm de oven voor op 220°C. Haal het bladerdeeg uit de verpakking en verdeel de plakjes over het aanrecht om te ontdooien. Meng het gehakt met de sambal, paneermeel, nootmuskaat, aquafaba, peper en zout. Ondanks dat het plantaardig gehakt is ben ik geen fan van rauw “vlees” proeven. Zoals je op de achterkant kunt lezen zitten er al best veel smaakvolle kruiden in het gehakt verwerkt. Ik gebruik dus simpelweg mijn neus, want vaak wat je ruikt is ook wat je proeft. Niet aan te raden overigens wanneer je net verse peper hebt gemalen ha-ha!

RONDE 1 Draai de plakjes bladerdeeg om zodat de meelkant beneden ligt en de plakkerige kant boven. Pak een klein handje gehakt en rol de worstjes 1 voor 1 door een beetje heen en weer te kneden tussen twee handen. Beleg ieder plakje bladerdeeg met het worstje. Leg het worstje net naast het midden van het plakje bladerdeeg zodat je deze mooi dicht kan vouwen. Vouw alle plakjes dicht en druk met een vork de randen goed aan. Besmeer de saucijzenbroodjes vervolgens met een beetje plantaardige melk en strooi daar een kleine hoeveelheid sesamzaadjes op.

RONDE 2 Leg de saucijzenbroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat/rooster en bak ongeveer 15 tot 20 minuten af in de oven. Iedere oven is verschillend dus wanneer ze een mooie lichtbruine kleur krijgen, dan mogen de broodjes eruit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s