Bagel met Eiersalade

Ik had laatst zo’n zin in eiersalade. Soms heb ik dat wel eens, cravings naar de herinnering van hoe vroeger iets smaakte. En niet denken dat ik vroeger de eiersalade zelf maakte. Die haalde ik lekker lui bij de supermarkt.
Pasen is al even geleden dus schrik niet dat ik hiernaar ga refereren. Ik heb de bagel met eiersalade al een tijdje terug op hahaha. Die cravings van eiersalade kwam eigenlijk op het perfecte moment want ik had nog wat bereidde scrambled tofu-ei over van Pasen. En zo ging ik aan de slag om mijn eerste vegan eiersalade te maken. Ik heb een goeie vriend van mij ooit mijn scrambled tofu-ei laten proeven en hij zei: “Als je niet zou zeggen dat dit vegan is, dan zou ik zo geloven dat ik echt ei zit te eten”. Niet dat ik het daarvoor nu per se doe, maar het is wel altijd leuk om te horen. Mijn scrambled tofu-ei recept is dus ook een perfecte basis voor een lekker broodje eiersalade. Naar de calorieën moet je maar even niet kijken. En wil je er toch rekening mee houden dan adviseer ik om dit broodje op een dag te eten dat je veel beweging hebt. Zo leef ik een beetje mijn compensatieleven hahaha!

Ingrediënten (4 stuks)

 • 4 afbak sesam bagels (AH)
 • 250 gr tofu
 • 50 ml sojamelk
 • 75 gr veganaise (Zaanse Hoeve)
 • 2 tl Franse mosterd
 • 8,5 gr verse bieslook
 • 1 tl kurkuma
 • 1 tl paprikapoeder
 • 1 tl Kala Namak
 • 1 tl kerriepoeder
 • 2 tl versgemalen peper

Bereidingstijd

 • +/- 5 min voorbereiding
 • +/- 15 min bereiding
 • +/- 15 min afkoelen

Keukenhulpjes

Mengkom
Weegschaal

Ready, set, cook……..

DE VOORBEREIDING – Verwarm de oven voor op 170°C. Bak de bagels voor 3 minuten in de oven. Je kunt natuurlijk ook kant-en-klare bagels kopen. Trek de tofu met twee vorken uit elkaar zodat je scrambled stukjes krijgt. Kruid met de kurkuma, paprikapoeder, Kala Namak en versgemalen peper.

RONDE 1 Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak hierin de scrambled-tofu voor 5 minuten. Voeg na 5 minuten een scheutje sojamelk toe en laat nog even sudderen tot dat de sojamelk is opgenomen. Draai het vuur uit en laat even afkoelen.

RONDE 2 Snijd de bieslook in kleine stukjes. Doe de scrambled tofu in een mengkom en meng de vegan mayo, mosterd en bieslook er doorheen. Voeg nog een beetje versgemalen peper toe en de kerriepoeder. Beleg de bagels met de vegan eiersalade. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s