Makkelijke Ontbijt Bowl

Ik heb al een keer laten vallen dat ik echt een routinemens ben. Ik eet bijna dagelijks hetzelfde ontbijt en varieer eigenlijk alleen met lunch en avondeten. Zo maak ik iedere ochtend, en met geluk maakt mijn vriend mijn shake al klaar voordat ik beneden kom, een ontbijtshake. Daar gaat vers- en diepvries fruit in met sojamelk, volkoren brinta vlokken, chia- of lijnzaad (die twee wissel ik dan weer wel af hahaha), een schepje vegan proteine poeder en wat warm water. Dit drink ik dan op voordat ik naar werk ga. Dik een half jaar geleden, toen ik niet de tijd nam om rustig op te staan en in 20 minuten uit bed en op werk was, nam ik de shake dan mee en dronk ik die op werk op. Toen ik in maart weer ging werken heb ik mijn ochtendroutine helemaal omgegooid. Ik ga nu 1,5 uur van tevoren uit bed, rustig douchen, omkleden, make-upje doen, haartjes doen, ontbijtje maken, ontbijtje eten, tandjes poetsen, katten knuffelen en dan loop ik richting werk met een podcast op. Een veel fijnere manier om mijn werkdag te beginnen, dus dikke aanrader! Gisteren dacht ik ineens, ik ga eens wat anders maken dan een shake en wat ook heel makkelijk en snel klaar is. Zo ontstond deze paarse ontbijtbowl. Ook erg lekker om nog wat muesli, kokosvlokken of chocolade toe te voegen als je daarvan houd. Eet smakelijk!

Ingrediënten (2 personen)

 • 1 banaan
 • 120 gr diepvries fruit rood
 • 50 gr havermout
 • 200 ml sojamelk
 • 0,5 avocado
 • 0,75 schep Orangefit Proteïne poeder Mango/Perzik
 • Scheutje kokend water
 • 2 à 3 el chiazaad
 • 2 handjes elite haver ongezouten (gemengde noten)
 • 2 handjes gedroogde cranberries
 • Evt. wat eetlepels muesli/chocoladestukjes/kokosrasp

Bereidingstijd

 • +/- 5 min voorbereiding
 • +/- 5 min bereiding

Keukenhulpjes

Blender

Ready, set, cook……..

DE VOORBEREIDING – Weeg het rode fruit, havermout en sojamelk alvast af. Snijd de avocado in tweeën en bewaar de andere helft in de koelkast. Avocado blijft trouwens het beste goed in water, dus zet ‘m met pit in een glas water of vul een tupperwarebakje met water en bewaar ‘m daarin.

RONDE 1 Breek de banaan in stukjes en voeg dit samen met het rode fruit, sojamelk, avocado, havermout en een scheutje kokend water in de blender. Blend tot alles goed gemengd is.

RONDE 2 Verdeel het mengsel over twee kommen. Voeg per kom 1 à 1,5 el chiazaad toe samen met een handje gemengde noten en gedroogde cranberries. Voeg eventueel zelf nog anders lekkers toe zoals muesli, chocoladestukjes of kokosrasp.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s