No-Tuna Melt Sandwich

Een cadeautje van mij voor jullie, want een cadeautje voor mezelf dat was het zeker. Sea So Good heeft vorige week hun plantaardige tonijnblikjes gelanceerd bij de Albert Heijn en het is werkelijk waar een gat in de markt. Mijn hele Instagram staat namelijk vol verhalen en gedeelde berichten over de no-tuna blikjes dus om lekker met de trend mee te gaan trakteer ik jullie op een no-tuna melt sandwich recept.
Bij mijn eerste baan bij het uitzendbureau lunchten mijn collega’s en ik altijd samen van de wekelijkse boodschappen die wij haalden. Een groot favoriet was tosti’s. En ik at dan niet 1 tosti maar soms wel 3. Ik woog toen ook iets (zeg ruim 10 kilo hahaha) meer dan dat ik nu weeg, maar ik vrat ook alles wat los en vast zat…. Tosti’s met kaas, kaas en salami, kaas, ham en tomaat, en de tuna melt tosti. Ik eet nu nog steeds af en toe een tosti met plantaardige plakken en wanneer het echt feest is doe ik daar een plakje vegan ham bij (die is namelijk ook echt goed).
Na de introductie van Sea So Good ging mijn buik wel weer kriebelen naar een tuna-melt, dus een no-tuna melt sandwich kon niet achterblijven. Ik tover de tonijnstukjes eerst om naar een tonijnsalade, dus je kunt dit recept ook prima gebruiken voor wanneer je op zoek bent naar iets voor op toast bij de borrel of gewoon zo als snack. Eet smakelijk!

Ingrediënten (2 personen)

 • 1 afbak ciabatta (groot)
 • 1 blikje plantaardige tonijn naturel
 • 3 el vegan mayonaise
 • 1 tl grove mosterd
 • 1 el kappertjes
 • 1 (kleine) rode ui
 • 2 el olijfolie
 • 1 el gedroogde peterselie
 • 6 plantaardige plakken (AH)
 • Veel versgemalen peper
 • Snufje zeezout

Bereidingstijd

 • +/- 5 min voorbereiding
 • +/- 10 min bereiding

Keukenhulpjes

Mengkom
Bakpapier

Ready, set, bake……..

DE VOORBEREIDING – Verwarm de oven op 220°C. En snipper de rode ui.

RONDE 1 Schep de no-tuna in een mengkom en meng met de vegan mayo, mosterd, peterselie, ui, kappertjes, versgemalen peper en zout en een scheutje olijfolie. Snijd de ciabatta (ongebakken) open. Beleg met de plantaardige plakken en verdeel de no-tuna salade eroverheen.

RONDE 2 Bekleed een rooster met bakpapier. Klap de ciabatta dicht, leg op het met bakpapier bekleedde rooster en bak in 8 – 10 minuten af.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s