Witte Aspergesoep

Vorige week deelde ik al een heerlijk bordje witte asperges met citroenboter saus, een vegan gehaktbal en roseval aardappeltjes met jullie. De titel maakt het geen geheim meer helaas. Maar welke maaltijd verder dit seizoen zeker niet vergeten mag worden is huisgemaakte aspergesoep. Aspergesoep staat bekend om uiteraard haar asperges, maar ook de romigheid van het soepje. Er gaat normaal gesproken namelijk behoorlijk wat boter en kookroom in. Dit zijn in mijn ogen dus best essentiële kenmerken voor een lekkere aspergesoep dus ik vond dat deze niet mochten ontbreken. Nu denk je misschien, hé maar da’s niet vegan. Klopt! Dus ik ga je laten zien hoe makkelijk het is om een vegan aspergesoep te maken zonder de beste ingrediënten te hoeven laten liggen. Plantaardiger dan dit ga je het echt niet krijgen. Oh en mocht je nu denken de schillen te gebruiken, geen zorgen dat heb ik ook altijd gedacht, laat die AUB liggen haha. Ik volg een bekende chef op Instagram, Jamie van Heije, en hij adviseert iedereen vriendelijk de schillen niet te gebruiken want die zijn echt useless. Oh en hij laat een heel handige tool zien om de asperges te schillen. Leg de asperges één voor één op een omgekeerde kom, draai met één hand de asperge rond en haal de dunschiller er soepeltjes langs. Werkt super goed! Eet smakelijk lieve mensen xx

Ingrediënten (4 personen)

 • 500 gr witte asperges
 • 100 ml soja keuken (AH)
 • 50 ml witte wijn (vegan)
 • 30 gr plantaardige (room)boter
 • 30 gr bloem
 • 1000 ml groentebouillon
 • 1 sjalotje
 • 1 knoflookteen
 • Verse bieslook
 • Peper en zout
 • Olijfolie

Bereidingstijd

 • +/- 10 min voorbereiding
 • +/- 30 min bereiding

Keukenhulpjes

Waterkoker/Maatbeker
Weegschaal
Garde
Dunschiller

Ready, set, cook……..

DE VOORBEREIDING – Hak de knoflook fijn en snipper het sjalotje. Schil de asperges met een dunschiller en snijd in eetbare stukken. Hak de bieslook klein. En kook alvast het water voor.

RONDE 1 Verhit de boter in een steel- of soeppan. Voeg de knoflook, sjalot en verse bieslook toe. Laat even fruiten. Voeg vervolgens de bloem toe en bak voor enkele minuten op laag vuur. De bloem mag niet bruin worden. Schenk daarna al roerend met een garde de wijn erbij en vervolgens de sojaroom. Blijf roeren tot dat alles mooi gemengd is.

RONDE 2 Schenk nu het water en twee blokjes bouillon erbij. Roer met de garde tot dat alles goed opgenomen is. Zet de deksel op de pan en laat voor 10 minuten op laag vuur koken. Haal na 10 minuten de deksel van de pan en laat nog eens 10 minuten koken.

RONDE 3 – Draai het vuur uit. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s