Isabel’s Leven #3: Rendang-avond, Zaterdag-doe-dag, 1e Terras”dag” en Zwemmen

Rendang-avond

Afgelopen vrijdag zat ik zwaar door mijn week heen. Ik had natuurlijk al verteld over de supermaan en wat voor invloed dat op mij had. Slecht slapen, emotionele schommelingen en weinig puf. Tegelijkertijd zat ik ook nog eens in mijn stopweek van mijn cyclus en werd ik maar niet ongesteld. Ik krijg dan altijd halve paniek, want ik zou maar zwanger zijn nu….. Wat dan ook gelijk door mijn hoofd schiet, “shitttt heb ik dan toch meer stress dan ik zelf voel en ben ik weer over mijn schreef gegaan. Ik ben zo hard bezig geweest meer te kunnen voelen en te luisteren naar mijn lichaam. Waarom lukt dit mij niet?!?!” (#dramaqueen). Uiteindelijk laat ik het dan ook wel weer los omdat ik denk, tja heb er toch geen invloed op dus laat het maar gebeuren (letterlijk en figuurlijk haha). Wat mij dan altijd opvrolijkt en energie geeft is lekker eten. Ik kan nogal snel naar thuisbezorgd grijpen wanneer ik alleen thuis en emotioneel ben, mezelf zielig vind en daarmee echt geen zin heb om zelf iets in elkaar te breien. Durf best te zeggen dat ik een hele goede sponsor ben van de bezorgapps hihi. Maar ik had mezelf voorgenomen minder te bestellen en lekker de keuken in te duiken. Zo ging ik na mijn werk naar de Amazing Oriental. Ik kocht alle ingrediënten voor een vegan Sumatraanse Rendang met wat groentjes on the side. En het was zoooooooo lekker, dat ik de volgende dag het recept gelijk gedeeld heb met jullie. En of ik er vrolijk van werd! Heb je dit recept nog niet geprobeerd? Klik dan hier.

Zaterdag-doe-dag

Zaterdag bekroon ik altijd als mijn doe-dag, want zondag relaxdag. Het was ook echt een mega goeie dag. Ik had heerlijk uitgeslapen tot half 10. Ben dan wel rond half 7 wakker, maar soms kan ik heel goed nog doorslapen. En na de rumoerige afgelopen week was het ook echt nodig. Verder vierde ik feest want we kregen nog geen uitbreiding. Al die stress voor niks haha… Zoals de meesten (in Breda) weten gaan wij op zaterdag altijd naar de markt. Lekker verse groentjes, fruit en brood halen voor aankomende week. Na de boodschapjes hebben we weer een uur een kickboks sessie in de tuin gedaan. Ik probeer dit 1x per week te doen. Gewoon even lekker alles eruit slaan. Het is een beetje een actieve meditatie voor mij en het is ook gewoon onwijs leuk om te doen. Vervolgens heb ik DRIE nieuwe recepten online gezet en sloten we samen de zaterdag af met speciaal biertjes en spelletjes in de zon in de tuin. Ik ben een onwijze fan van spelletjes, dus overal waar ik kom en ik nieuwe spelletjes speel of zie, dan koop ik die gelijk via Bol.com. Denk dat we op den duur moeten uitbreiden naar een heuse spelletjeskast, want het vak waar ze nu in liggen is al vol…. OEPS!

1e terras-dag

Zondag had ik niet veel op de planning, behalve dat ik weer gewichten wilde verslepen. We waren er ook vroeg bij want we stonden om 8.15 bij de crossfit. Kan mezelf echt gelukkig prijzen om katerloos op te staan. Niet dat ik vaak opsta met een kater, maar mijn weekenden kunnen soms erg gezellig zijn want mijn vrienden en ik houden nu eenmaal van een borreltje. Met mijn beste wijfies heb ik ook een groepsapp genaamd ‘Team Glasbak’, zegt genoeg toch hahaha. Na het sporten was het huis aan de beurt voor een lekkere poetsronde. Ook moest ik weer een nieuwe module afronden voor mijn job coach cursus, want dinsdag had ik weer een afspraak met mijn Coach. En als klapper op de vuurpijl sloten wij ons heerlijke rustige weekendje af met ons eerste biertje op het terras. We zijn wat dat betreft best verwend, want met 10 minuten lopen naderen we al het gezellige horecapleintje in Princenhage waar voldoende borrel mogelijkheden zijn. Helaas hebben de tentjes daar geen vegan snaai mogelijkheden, maar met een lekker biertje maak je mij ook heel gelukkig!

Zwemmen

Call me een gekke henkie maar ik heb mijn eerste baantjes buiten al getrokken. En wij waren met z’n tweeën zeker niet de enige die dit idee hadden. Ik zei per toeval van de week nog tegen Stijn dat ik zo graag weer wilde zwemmen. Ook omdat dat gepaard gaat met lekker zomers weer. Nou, het zomerse weer was in de verste verte te bekennen maar het is in ieder geval wel droog gebleven. Met een magere 12 graden buitentemperatuur en 20 graden watertemperatuur heb ik mijn eerste kilometer afgelegd. Ik vind zwemmen onwijs fijn en het is ook nog eens een hele goede full-body workout. En ondanks dat het buiten koud was, door lekker te bewegen in het water voel je er niks van. Oké, je moet niet te lang stil blijven drijven want dan is het wel koud. Maar des te meer reden om flink door te zwemmen! Oh en dikke tip…. Neem voor na het zwemmen lekker een thermosfles met thee mee. Heerlijk om op te warmen en goed voor de hydratatie. Want ondanks dat je niet merkt/voelt dat je zweet, is het wel belangrijk om je vocht na een sportsessie weer aan te vullen 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s