Dadels met Spek

Tijdens het begin van mijn re-integratie op werk ging ik vaak op vrijdag vaak bij een vriendinnetje aan mijn website werken omdat ik toen nog de vrijdag als vrije dag had. Ik kreeg het namelijk niet voor elkaar om daar thuis tijd voor te maken. Ook omdat ik dit niet het leukste vond om te doen, maar het moest wel gebeuren (vond ik). En gelukkig werkte dit nog ook! Op die manier kon ik tijd doorbrengen met mijn lieve vriendinnetje en tegelijkertijd productief bezig zijn. En wat stiekem nog wel het allerleukste was is dat wij de vrijdag altijd gezamenlijk afsloten met wijn en borrelhapjes. Op vrijdag staat namelijk de markt op de Grote Markt waar net andere kraampjes staan dan de zaterdagmarkt waar ik naar toe ga. Zij gaat altijd naar eenzelfde delicatessenkraampje dat echt een genot is voor iedere Bourgondiër. Ze hebben er voornamelijk hapjes voor de niet-veganisten, maar ook wel een aantal vegan snackies. Ze verkopen dus dadels met spek die bij mij in de vriendengroep heel erg in de smaak vallen. En ook deze zijn natuurlijk supermakkelijk veganistisch te maken en dat kon ik eens lekker gaan uittesten. Het resultaat mag er zeker zijn!

Ingrediënten (4 personen)

  • 50 gr dadels zonder pit
  • 1 pak vegan spek plakken (AH)
  • Scheutje olijfolie

Bereidingstijd

  • +/- 5 min voorbereiding
  • +/- 10 min bereiding

Keukenhulpjes

Cocktailprikkers

Ready, set, cook……..

DE VOORBEREIDING – Snijd de vegan spek plakken door de helft en rol deze om de dadels heen. Prik de uiteindes vast met een cocktailprikkers.

RONDE 1 Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Bak de dadels met spek in de pan door eerst de uiteindes te bakken zodat deze aan elkaar schroeien en bak daarna de andere kanten. Pas op met de hoogte van het vuur want deze spek spettert heel erg in combinatie met olijfolie. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s