Pesto-Parmezaanse kaas dip

Ik moet voor deze dip echt credits geven aan Violife. Want wat hebben zij het goed gedaan wat betreft de vegan Parmezaanse kaas punt, oftewel de Prosociano Wedge. In mijn beleving komt ie echt zo dicht in de buurt van echte parmezaanse kaas. Daardoor kon het natuurlijk niet anders dat deze dip ook bijna 1-op-1 hetzelfde smaakt als de niet-vegan parmezaanse-kaas dip. Inspiratie voor dit recept komt ook weer van de delicatessenkraam op de vrijdagmarkt. Maar volgens mij verkopen ze bij de tapasafdeling van AH/Jumbo ook een pesto-kaas dip. Alles is gelukkig te veganizen, dus het enige wat je voor deze dip hoeft te doen is de ingrediënten bij elkaar in een keukenmachine met hakmolen te scheppen, even goed malen en klaar is je dip. En met de kant-en-klare vegan pesto van Puro die bij de Albert Heijn verkocht wordt, staat ie in een mum van tijd op tafel. Wil je op den duur wat afwisseling? Probeer ‘m dan ook eens met de Puro rode pesto die op basis is van gedroogde tomaten, ook errrrrrrug lekker! Serveertip: top in combinatie met een steenoven baguette.

Ingrediënten (4 personen)

  • 1/2 potje vegan groene pesto (Puro – AH)
  • 3 el vegan mayonaise
  • 30 gr Prosociano Wedge (Violife)
  • Versgemalen peper

Bereidingstijd

  • +/- 5 min voorbereiding
  • +/- 5 min bereiding

Keukenhulpjes

Handrasp
Keukenmachine met hakmolen

Ready, set, cook……..

DE VOORBEREIDING – Rasp de vegan parmezaanse kaas en vang op in een schaaltje.

RONDE 1 Schep een half potje vegan pesto in de kom van de keukenmachine en doe daar de vegan mayo, parmezaanse kaas rasp en versgemalen peper bij. Maal tot alles goed gemengd is. Serveer in een tapasschaaltje met eventueel wat pijnboompitjes er bovenop. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s