Bietenwrap hummus groente

Groentewrap met hummus en kiemen

Ik vroeg jullie vanmorgen op Insta of er interesse is in meer to-go recepten. Ik merk namelijk dat zelfs ik het moeilijk vind om makkelijke en vullende lunch maaltijden te verzinnen. Thuis heb ik daar allemaal geen problemen mee, want dan heb je natuurlijk alles tot je beschikking. Maar vooral wanneer je veel onderweg bent of hele dagen op kantoor zit, is een lekkere, luchtige doch vullende (heb namelijk een hekel aan dips) en gezonde snelle lunch key! Vroeger at ik makkelijk minimaal 2 wraps met beleg, of 2 vegan tosti’s of een bak met restjes van mijn avondeten. I LUV food en food LUVS me. Niet gek dus dat ik daarvan afterlunch-dips kreeg, want achteraf gezien was het een behoorlijke hoeveelheid. En het is niet dat ik op zo’n werkdag mega veel beweging kreeg, want ik zat op een stoel achter een beeldscherm. Sinds vorige week werk ik alweer 6 uur op een dag maal drie dagen waardoor ik lunch mee moet nemen naar werk.
Zo ben ik dus een beetje aan het testen wat wel en wat niet te eten. En deze groentewrap is echt een topper! Ondanks dat er in de wrap koolhydraten zitten (heb je ook wel nodig voor je dagelijkse energiebehoefte), bestaat mijn beleg hoofdzakelijk uit groente. Een perfecte combi dus!

Ingrediënten (1 – 2 personen)

  • 2 bieten wraps
  • 2 el gegrilde groente hummus (AH)
  • 1/4 komkommer
  • 10 st cherrytomaten
  • 1 el chilisaus
  • 50 gr wortel julienne rasp
  • 1 handje bladspinazie
  • Verschillende kiemgroentjes

Bereidingstijd

  • +/- 5 min voorbereiding
  • +/- 5 min bereiding

Keukenhulpjes

None

Ready, set, cook……..

DE VOORBEREIDING – Verwarm de wraps even kort in de magnetron of bij gebrek aan in een pan. Halveer de cherrytomaten en snijd de komkommer in kwartjes.

RONDE 1 Smeer één eetlepel hummus uit over een wrap. Beleg met wat bladspinazie, cherrytomaten, komkommer, wortel, kiemgroentjes en een streep van chilisaus. Vouw de wrap als een burrito op en eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s