Vegan Vietnamese loempia's

Vietnamese Loempia’s

Wat vind ik de Aziatische keuken toch een feest! De smaken zijn stuk voor stuk geweldig en deze keuken biedt ook heel veel mogelijkheden voor veganisten. Misschien komt het ook omdat alles met lekker veel olie en umami flavours bereid wordt. Ik ben gek op die umami geur en smaak, al kan ik ook onwijs genieten van het zoete van ketjap, hoisin en terriyaki of het pittige van verse gember en rode peper. Anyways, een snack die natuurlijk niet mag ontbreken in het rijtje Aziatische snacks zijn zelfgemaakte Vietnamese loempia’s. Ik maakte dit voor het eerst en het is gelijk in één klap geslaagd. Ik gebruikte vrij basic ingrediënten vanwege de first try-out, maar je kunt natuurlijk ook voor gewaagdere ingrediënten kiezen zoals tofu, paksoi, kool en misschien zelfs stukjes vegan kip. Het is in ieder geval superleuk en lekker om te maken voor en met vrienden en familie.
Ik maakte dit als onderdeel van een verzorgd etentje voor twee veganistische vrienden geheel in Asian Style. Hierbij zette ik ook de karaage van oesterzwam op tafel samen met miso aubergines uit de oven en een simpel noodlegerecht als side dish. Al deze recepten vind je op mijn blog bij diner en/of snack inspiratie. Echt smullennnn. Go check it out!

Ingrediënten (12 stuks)

 • 12 loempiavellen (Supermarkt/TOKO)
 • 1/2 grote prei of 1 kleine
 • 400 gr taugé
 • 1 winterpeen
 • 1 tl gemberpoeder
 • 1 tl chilivlokken
 • 1 tl gemalen koriander
 • 150 gr rijstvermicelli
 • 1 el bloem
 • 2 el water
 • Frituurolie

Bereidingstijd

 • +/- 10 min voorbereiding
 • +/- 15 min bereiding

Keukenhulpjes

(Frituur)pan met dikke bodem
Thermometer
Maatbeker
Waterkoker
Vergiet
Wok

Ready, set, bake……..

DE VOORBEREIDING – Snijd en spoel de prei af in een vergiet. Hak de wortel in kleine stukjes. En ontdooi de loempiavellen alvast. Kook alvast wat water voor de rijstvermicelli. En verwarm de olie in de (frituur)pan naar 175 tot 180°C.

RONDE 1 Bereid de rijstvermicelli volgens verpakking. Verhit een scheutje olijfolie in een wok en bak hierin de groentjes. Voeg vervolgens de gedroogde kruiden toe en bak even kort mee. Draai het vuur uit, leg het groentemengsel in een vergiet en laat afkoelen en uitlekken.

RONDE 2 Maak een mengsel van de bloem en twee eetlepels water. Dit ga je gebruiken om de loempia dicht te vouwen. Beleg een loempiavel net naast het midden met het groentemengsel. Vouw twee overstaande punten naar het midden, pak een derde punt en vouw deze over de andere twee punten en het groentemengsel heen. Rol de loempia strak op. Smeer een beetje van het bloemmengsel op het laatste puntje van de loempiavel en plak ‘m goed dicht. Bak de loempia’s in 10 minuten krokant. Serveer met een lekkere chili- of hoisin saus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s