Bloemkool pastinaak soep

Bloemkool Pastinaaksoep

Soms kan simpel zo ontzettend lekker zijn! Dit zijn misschien niet de eerste ingrediënten waar je aan denkt voor in een soep, maar wel erg lekker. Oh en had ik al gezegd dat dit ook een erg vullende en romige soep is zonder gebruik van sojaroom? Pastinaak zorgt voor een licht kruidige smaak en ook zodat de soep goed bindt en body krijgt. Bloemkool heeft van zichzelf een prachtige smaak. Over de geur ben ik altijd wat minder te spreken, daarom heb ik ervoor gekozen om de bloemkool niet te koken maar te roosteren in de oven. Ook beter vind ik want naast dat het de bloemkool meer smaakt geeft, blijven de vitamientjes en voedingswaarde ook beter behouden. Ik voeg simpelweg een zelfgemaakte kruidige olijfolie toe waardoor de smaak van deze soep je wegblaast. Oké, dat is misschien wat overdreven maar het is zeker geen “gewone” of saaie bloemkool-pastinaak soep. Overigens is er wel flink wat bouillon voor nodig want deze twee ingrediënten slurpen vocht.

En jij straks ook hihi! Eet smakelijk en geniet.

Ingrediënten (2 – 4 personen)

 • 1 bloemkool
 • 1 grote pastinaak of 2 kleine
 • 1 rode ui
 • 2 knoflooktenen
 • 800 ml groentebouillon
 • 4 el olijfolie
 • 1 tl mosterdzaad
 • 1 tl gemalen zwarte peper
 • 1 tl keukenzout
 • 1 tl nootmuskaat
 • 1 tl gedroogde peterselie
 • 1 tl korianderpoeder

Bereidingstijd

 • +/- 10 min voorbereiding
 • +/- 30 min bereiding

Keukenhulpjes

Waterkoker/Maatbeker
Staafmixer

Ready, set, cook……..

DE VOORBEREIDING – Verwarm de oven voor op grillstand 2 of 200°C. Snipper de rode ui en hak de knoflooktenen fijn. Verwijder de bloemkoolroosjes van de steel en leg in een ovenschaal. Meng de olijfolie met de gedroogde kruiden en giet over de bloemkoolroosjes heen. Even husselen en dan voor 30 minuten de oven in.

RONDE 1 Snijd de pastinaak in grove stukken. Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit hierin de knoflook en ui. Voeg vervolgens de pastinaak toe en bak voor 10 minuten. Kook alvast 800 ml water in de waterkoker.

RONDE 2 Haal de bloemkool na 30 minuten uit de oven. Schep de bloemkool bij de pastinaak. Giet wat warm water in de ovenschaal om de smaken los te weken en schenk dit er vervolgens ook bij. Voeg vervolgens het resterende kokende water toe en één groentebouillonblokje. Even goed roeren en langzaam weer aan de kook brengen. Pureer vervolgens de soep met een staafmixer tot dat je een mooie gladde soep hebt. Voeg eventueel nog wat extra water toe, mocht je de soep te dik vinden. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s