Gevulde courgette met vegan kaas

Gevulde courgette

Iedereen is vast wel al bekend met een gevulde aubergine. Maar zijn jullie ook bekend met het concept van een gevulde courgette? Ik at dit een jaar geleden voor het eerst en ik was verbaasd hoe lekker dit is. Die keer kwam de gevulde courgette weliswaar uit een Josper Grill. Voor mij toen nog een onbekende innovatie uit de Spaanse keuken. Een Josper is namelijk een grill-oven die werkt op houtskool. Net zo iets als een houtskool BBQ alleen dan voor binnen. Echt geweldig! En met het mooie weer dat er dit weekend en aankomende week/weken aankomt, is dit gerecht het zeker waard om ook een keer op de BBQ bereid te worden.

Voor nu heb ik gekozen voor een normale bereiding in de oven. Ook daar wordt ie onwijs lekker van. De smaak heeft iets weg van een groentelasagne, alleen dan zonder pasta en gevuld in een courgette. Van een halve courgette kun je heel gemakkelijk een soort boot maken, waarbij je het vruchtvlees er met een lepeltje soepeltjes uitschept. Het geheim in dit recept? Kruiden, kruiden, kruiden, kruiden!

Eet smakelijk xx

Ingrediënten (2 – 4 personen)

 • 2 (rechte) courgettes
 • 1 blik tomatenblokjes
 • 200 gr zilvervliesrijst
 • 1 gele paprika
 • 150 gr diepvries doperwten
 • 1 witte ui
 • 2 knoflooktenen
 • 1 pak vegan gehakt
 • 2 tl komijnpoeder
 • 2 tl paprikapoeder
 • 2 tl chilipoeder
 • 1 tl nootmuskaat
 • 1 el gedroogde oregano
 • Versgemalen peper
 • 1 tl zout
 • 100 gr plantaardige rasp
 • Olijfolie

Bereidingstijd

 • +/- 15 min voorbereiding
 • +/- 35 min bereiding

Keukenhulpjes

Mengkom
Vergiet
Ovenschaal

Ready, set, cook……..

DE VOORBEREIDING – Verwarm de oven voor op 225°C. Snijd de kontjes van de courgettes af en snijd vervolgens de courgettes in de lengte door de helft. Schrap met een theelepel het vruchtvlees van de courgettes eruit en vang op in een mengkom. Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de paprika in blokjes

RONDE 1 Bereid de zilvervliesrijst volgens verpakking. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin het gehakt. Voeg na enkele minuten de kruiden, knoflook en ui toe. Voeg vervolgens de paprika, courgette vruchtvlees en tomatenblokjes toe en laat voor 5 minuten op middelhoog vuur pruttelen. Wanneer de rijst klaar is, giet de rijst dan af en voeg samen met de doperwten toe. Schep om en verwarm nog even kort. Proef het gehaktmengsel en breng eventueel nog op smaak met wat extra peper en zout.

RONDE 2 Leg de courgettes helften in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie, peper en zout. Vul de courgettes met het gehaktmengsel en top af met wat plantaardige rasp. Bak deze vervolgens in 20 minuten in de oven af. Eet smakelijk!

3 gedachtes over “Gevulde courgette

 1. Een top lekkernij en top groente, en gezien alle ingrediënten met betrekking tot kruiden en specerijen kan dit niet anders dan een zeer voedzaam gerecht zijn. Knap uitgelegd en mooie layout.
  Vriendelijke groet,
  Marc

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s