Pokebowl met vegan zalm sashimi

Pokébowl met Zalmon Sashimi

Ik ben echt gek op sushi! Ik trakteerde mezelf vroeger dan ook heel vaak op sushi. Lunch, avondeten, als snack.. echt waar, je kon mij er op ieder moment van de dag voor wakker maken. Achteraf denk ik dat ik het ook gewoon zo lekker vond omdat ik ieder stukje flink onderdompelde in een bakje sojasaus met wasabi erin. En nu nog steeds doe ik dat, want Sushipoint Nederland kwam met een samenwerking met Vegan Zeastar waardoor plantaardige sushi nu ook beschikbaar is om te bestellen. En niet alleen dat, want verschillende Jumbo supermarkten waaronder de Jumbo Foodmarkt in Breda verkopen deze plantaardige zalm, tonijn, calamarisringen en lemon shrimps.

Zo besloten Stijn en ik om een heerlijke sushibowl te maken. Het leuke aan zo’n bowl is dat je lekker zelf kan bepalen wat je erin wilt. Ik ben voorstander van veel groen en hartige smaakjes, maar af en toe een stukje mango erin is ook erg lekker hoor! En als dressing maakte ik er een sriracha-mayo dressing bij. Maar ook een wasabi-mayo is erg lekker. En om af te toppen doe ik er een scheutje sojasaus overheen!

Eet smakelijk xx

Ingrediënten (2 personen)

 • 115 gr Zalmon Sashimi (Vegan Zeastar)
 • 150 gr (sushi)rijst
 • 1 el rijstazijn
 • 1 tl suiker
 • 1 bakje zeewiersalade
 • 1/2 geraspte winterpeen
 • 8 radijsjes
 • 15 snoeptomaten
 • 1/4 komkommer
 • 1 avocado
 • 150 gr sojabonen
 • 1 el sesamzaadjes
 • 1 tl chilivlokken
 • 2 el veganaise (Zaanse Hoeve)
 • 1 el sriracha
 • 2 el sojasaus

Bereidingstijd

 • +/- 10 min voorbereiding
 • +/- 15 min bereiding

Keukenhulpjes

Vergiet
Mandoline
Spiraalsnijder/rasp

Ready, set, cook……..

DE VOORBEREIDING – Bereid de rijst volgens verpakking. Meng 1 eetlepel rijstazijn met 1 tl suiker. Meng dit door de afgegoten rijst en laat de rijst iets afkoelen. Meng voor de marinade de veganaise met de sriracha en zet apart.

RONDE 1 Snijd de radijsjes met behulp van de mandoline in plakjes. Maak een kruis in de komkommer (niet helemaal doortrekken zodat de komkommer wel aan elkaar blijft) en gebruik ook de mandoline om deze in plakjes te schaven. Rasp de wortel of gebruik een spiraalsnijder om mooie sliertjes te maken. Halveer de tomaten en snijd de avocado en zalmon sashimi in stukjes.

RONDE 2 Verdeel de rijst over 2 kommen en voeg de sojabonen, zalmon sashimi, avocado, tomaatjes, radijsjes, komkommer en wortel toe. Verdeel de sesamzaadjes en chilivlokken over de twee kommen en sluit af met een dressing en een scheutje sojasaus. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s