Antwerpen

Isabel’s Leven #6: Een Mini-break en In gesprek met een Vegan Bodybuilder en PT

Mini-Break

Afgelopen week had ik een heerlijk rustige week. Maandag viel samen met Tweede Pinksterdag wat zorgde voor een extra vrije dag. Stijn was maandag tot en met woensdagnacht niet thuis en donderdag en vrijdag vrij en dat komt niet vaak voor. Dus ik besloot de vrijdag vrij te nemen zodat ik alleen woensdag een dag hoefde te knallen en daarna 4 lange dagen met mijn vriendlief kon spenderen. Maandag tot en met woensdag heb ik heerlijk aan gekeuteld in huis, boodschapjes gedaan, schoongemaakt, met de katten geknuffeld en vooral veel binnen geweest want wat was het slecht weer. Eén avond is mijn zusje nog komen eten en een andere dag heb ik gekookt voor een vriendinnetje van mij. Op donderdag besloten Stijn en ik een dagje weg te gaan, want ondanks dat ik echt opleef van lange vakanties in het buitenland ben ik dagjes weg, door COVID, net zo hard gaan waarderen. De planning was om naar Gent af te reizen en daar te shoppen, maar zo lui als wij die ochtend waren vertrokken we pas om 12 uur en besloten toen maar richting Antwerpen te rijden. Antwerpen ligt op een steenworp afstand van Breda dus het voelt niet ver weg natuurlijk, maar je begeven in een andere omgeving kan je wel weer nieuwe energie geven en het gevoel dat je toch even ontsnapt bent aan de dagelijkse sleur. Het klinkt misschien raar dat ik dat zeg aangezien ik van oktober tot maart thuis te heb gezeten, maar ik heb echt niet stilgezeten. Ik heb hard aan mijn eigen weg gespijkerd om te staan waar ik nu sta. En hard werken mag af en toe beloond worden. Daarnaast bestaat het leven niet alleen maar uit werken en was mijn laatste vakantie augustus 2020, dus ik raad echt hartelijk aan zelf ook wat vaker voor een dagje opladen te kiezen. We hebben heerlijk door Antwerpen gestruind, geshopt, geluncht bij Vegan Marvin op de Vrijdagmarkt en nog wat gedronken bij De Baret net achter de grote markt. Moe maar voldaan vertrokken we rond het avondeten weer naar Breda om daar op de bank te ploffen en niet veel later in slaap te vallen. Ik kijk onwijs uit naar onze vakantie in Augustus dat we écht even 3 hele weken weg kunnen, maar dit was ook heel erg genieten 🙂
Vrijdag hebben we het weekend ingewijd met zon, Desperados en spelletjes in de tuin. Zaterdag hadden we nog een niet-geplande BBQ en borrel met vrienden en vrijdag was een brakke dag op de bank wat soms ook heel chill kan zijn.

In gesprek met een vegan bodybuilder en PT

Begin mei wijdde ik een blog aan de vooroordelen over een vegan leefstijl. Het lijkt mij leuk om dit thema om de zoveel weken te herhalen en zo vroeg ik een vriend van mij om hulp. Puru is de vriend van een heel goed vriendinnetje van mij en al iets langer dan 4 jaar veganist. Hij is tevens ook een bodybuilder en personal trainer. Nu zal je vast denken, huh dat gaat toch helemaal niet samen want om sterk en groot te worden heb je dierlijke eiwitten nodig. Nog zo’n leuk vooroordeel! Puru neemt jou vandaag mee in zijn verhaal waarom hij 4 jaar geleden een plantaardige leefstijl is gaan volgen en waar hij tot op de dag van vandaag geen spijt van heeft. Ik doe dit niet om anderen ervan te overtuigen ook voor een duurzamere leefstijl te kiezen maar om iedereens ogen te openen dat er meer is dan de manier waarop wij al maanden, jaren en eeuwen leven. Ik hou van onze aardbol en ik heb dit privilege jaren voor lief genomen. Maar niet is zo beangstigend als de gedachte dat onze aardbol, onze wereld, de mensen, dieren en alles wat er op leeft er niet meer zal zijn. Ik kies voor een bewuster en duurzamer leven, jij ook?

Purushanti Schout – “Vegan Guru”

Vanaf dat ik mij kan herinneren zijn mijn ouders altijd bezig geweest met gezondheid.
In mijn kindertijd at ik vaak vegetarisch, of in ieder geval weinig vlees. We kregen geen snoepjes gemaakt van witte suiker maar een biologisch dropje kon geen kwaad. Ik was lactose intolerant, dus zuivelproducten kwamen ook niet terug in mijn dagelijks menu. Melk noemde wij “koemelk” en kaas “koeienkaas”. Tijdens mijn pubertijd was in mijn rebelse periode. Ik at en dronk alles wat mijn ouders mij verboden hadden. Van blikjes Redbull naar frikandellen speciaal en lekkere American pepperoni pizza’s…. Ik at het allemaal op. Al snel was ik deze lifestyle beu en kwam ik erachter dat ik niet gelukkiger werd van dit voedsel. Vanaf mijn 18e ben ik mezelf gaan focussen op fitness. Bij mij is het alles of niets. Minimaal 5 keer per week was ik te vinden bij Fit For Free. Ik kreeg meer interesse in voeding en wat voor effect dit heeft op het lichaam. Ook ik begon met de klassieke “rijst, broccoli en kip” maaltijden en een proteïne shake om het eten lekker mee weg te spoelen. Na vijf jaar sporten wilde ik mee doen aan mijn eerste wedstrijd ‘Bodybuilding’. Tijdens mijn strenge dieet om mezelf voor te bereiden, merkte ik dat mezelf minder gezond begon te voelen. Ik had weinig energie, ik kon niet goed slapen en had geen sexdrive. Dit zorgde ervoor dat ik niet klaar was om mee te doen aan mijn wedstrijd. 4.5 jaar geleden was ik in gesprek met een vriend. Hij vertelde over zijn vegan dieet en wat voor positieve effecten hier aan verbonden waren. Na het bekijken van verschillende YouTube video’s besloot ik dit minimaal een maand te gaan proberen. Ook tijdens deze periode was het alles of niets. Na de eerste week merkte ik al dat ik beter sliep en vol zat met energie. Ik heb mijn plantbased dieet doorgezet naar een vegan lifestyle. Eindelijk had ik de kracht en energie om succesvol mee te doen aan mijn eerste bodybuilding wedstrijd. Dat je met een vegan lifestyle geen spieren op zou kunnen bouwen is een fabeltje, ik heb het tegendeel kunnen bewijzen. Nu probeer ik anderen te motiveren en ze in te laten zien dat een “rijst, broccoli, kip prep” niet nodig is om je doelen te bereiken. Een vegan dieet heeft voordelen voor je gezondheid, prestatie, milieu en de dieren.

Heb jij na het lezen van Puru zijn verhaal prangende vragen of heb je hulp nodig bij het vinden van jouw draai in een (meer) veganistische leefstijl? Volg hem dan via hier op Instagram en stel direct je vraag! Hij maakt sinds kort ook wekelijks een Podcast waarin hij jou meeneemt in onderwerpen uit het dagelijks leven en je vindt op zijn IG ook voldoende tips en tricks wat betreft sport, slaap, voeding en leuke kortingscodes. Dit was ‘m weer, tot volgende week xx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s