Vegan hotdog aziatisch

Asian Hotdog

In de categorie easy-to-go en easy-to-make: de Aziatische hotdog. Echt zo f*cking simpel maar zó ontzettend lekker dat je er het liefste 2 van eet. Maar ja, da’s voor mij iets te veel van het goede. Dit recept bestaat uit 6 (bijna) kant-en-klare producten dus makkelijker kan ik het echt niet voor je maken. Ik heb deze Aziatische hotdog al een hele tijd geleden gemaakt, dus to be honest heb ik geen idee meer welke soort vegan worst/hotdog erin zit. Kies er vooral eentje die jij lekker vindt. En heb je geen idee welke wel of niet vegan zijn, neem dan hier eens kijkje.

Hij ziet er misschien niet zo uit, maar dit broodje hotdog is ook heel gemakkelijk om mee te nemen. Ik bak de worst ’s ochtends tussen het opeten van je ontbijt door, maar je kunt ‘m ook de avond van tevoren bereiden. Ik neem soms mijn eigen saus mee naar mijn werk, ondanks dat we daar een koelkast met sauzen hebben staan. Ik vul dan een boterhamzakje met een laagje saus, knoop dat vervolgens dicht en bij gebruik knip ik één hoekje open dat je deze er makkelijk overheen kan druipen. En zo kun je al deze ingrediënten in losse zakjes/bakjes meenemen!

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 volkoren harde broodjes
  • 2 vegan hotdogs/braadworsten
  • 2 el gefrituurde uitjes
  • 4 el hoisin
  • 4 el sriracha
  • 2 el Atjar Tjampoer

Bereidingstijd

  • +/- 2 min voorbereiding
  • +/- 8 min bereiding

Keukenhulpjes

Vergiet

Ready, set, cook……..

DE VOORBEREIDING – Laat de atjar tjampoer goed uitlekken in een vergiet. Snijd het broodje aan de bovenkant over de lange kant open.

RONDE 1 Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de hotdogs/bratwursten. Draai het vuur vervolgens uit.

RONDE 2 Beleg de broodjes met een worst. Leg daarop de atjar tjampoer en schenk de hoisin en sriracha eroverheen. Top af met wat gefrituurde uitjes. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s