Groene Salade met IKEA groenteballen

Groene Salade met IKEA Groenteballen

Groene Salade met IKEA groenteballen

Geen simpel en snel to-go vandaag, maar wel een super simpele en vullende groene salade voor thuis. Ik heb vorig jaar ooit een keer de vega(n) groenteballen en Zweedse balletjes bij de IKEA gehaald en de groenteballen heb ik nog steeds liggen. Was dus eens tijd om deze ergens in te verwerken. Deze groenteballetjes smaken naar groente (DUHH) en bevatten alleen groente (2x DUHH) met zichtbare stukjes kikkererwt, doperwt, wortel, paprika, maïs en kool. 

Wist je dat sla onder groente valt, dat het geen vitaminebom is maar iedere soort wel zijn voordelen heeft, dat het een bron van voedingsvezels is, weinig calorieën bevat (mits je de vettige slasaus achterwege laat) en antioxidanten bevat. Van alle slasoorten bevat rode sla de meeste antioxidanten en voedingsstoffen. Dit komt omdat donkere bladeren meer licht absorberen en vitamines samenvoegen.

Voeg daar heerlijke gegrilde asperges bij, mijn favoriet van dit seizoen, groene linzen, basilicum, andere groene toppers en een makkelijke vinaigrette en smikkelen maar!

Eet smakelijk xx

Ingrediënten
(2 – 3 personen)

 • 400 gr donkere sla melange
 • 10 – 12 blaadjes verse basilicum
 • 200 gr edamamebonen
 • 100 gr groene linzen (gedroogd)
 • 500 gr groene asperges
 • 1 groene paprika
 • 15 groenteballetjes (IKEA)
 • 1 liter water
 • Olijfolie

Vinaigrette

 • 5 el olijfolie extra vierge
 • 2 el balsamicoazijn
 • 2 tl Franse mosterd
 • 1 tl agavesiroop
 • Scheutje citroensap

Bereidingstijd

 • +/- 5 min voorbereiding
 • +/- 15 min bereiding

Keukenhulpjes

Vergiet
Grillpan

Ready, set, cook……..

DE VOORBEREIDING – Breng een liter wat er aan de kook met behulp van een waterkoker. Snijd de groene paprika in stukjes, verwijder de houten onderkant van de groene asperges en deel de asperges in vier stukken. En meng alle ingrediënten voor de vinaigrette in een kommetje en zet apart.

RONDE 1 Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan en bak de groenteballetjes rondom bruin. Verhit een grillpan, voeg de groene asperge stukken toe en grill tot ze mooie donkere grillstrepen hebben. Zet een steelpan op het vuur, schenk daarin het gekookte water en kook de groene linzen volgens de verpakking. Giet vervolgens af en stop het kookproces door de linzen te overgieten met koud water.

RONDE 2 Verdeel de sla, paprika, groene asperges, groene linzen, edamamebonen en groenteballetjes over de borden. Scheur de basilicumblaadjes en verdeel ook over de borden. Drup vervolgens de vinaigrette eroverheen en klaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s