Vegan citroenrisotto maaltijdtas

Vegan Maaltijdtas Boer #2: Citroenrisotto met gegrilde asperges

Maaltijdtas week 23

Er staat weer een nieuwe maaltijdtas klaar bij Boer – Winkel van ’t land. De pompoen sperziebonenschotel heeft ruimte gemaakt voor een nieuwe maaltijd. Dit keer kozen we voor een heerlijk fris gerecht, waarbij je je bij iedere hap in Italië waant. Hoe kan het ook anders met deze temperaturen en zonnestralen. Stijn was deze week niet aanwezig voor het avondeten, dus nodigde ik vriendinnetjes uit om te komen eten. Ik vind het namelijk een stuk gezelliger om én voor iemand te koken en dat vervolgens mét iemand op te eten. Het is voor mij natuurlijk ook een mooie manier om mijn gerechtjes te laten recenseren. Ik kookte onder andere de maaltijdtas van deze week en ik kan je vertellen dat ie heel goed bevallen is. Krijg jij er al zin in?

Citroenrisotto met gegrilde asperges

Citroenrisotto met gegrilde groene asperges

Het recept heb ik zelf al eerder gepost maar dat is geen reden om ‘m niet nog een keer met Boer te delen. Deze variant zou je namelijk iedere week kunnen eten, want je kunt er geen genoeg van krijgen. In de winkel staan de maaltijdtassen weer klaar die je bij binnenkomst, na betaling, zo kunt meenemen. Je hoeft echt letterlijk nergens meer naar om te kijken want alle ingrediënten zitten erin!

Ben je woonachtig in omgeving West-Brabant en heb je geen tijd om langs te komen, dan kun je de maaltijdtas ook eenvoudig bestellen. De medewerkers van Boer komen de bestelling dan met liefde in hun Boerbus bezorgen. Makkelijker kunnen we het niet maken, wél lekker!

Edelgistvlokken

Voor wie nog niet bekend is met edelgistvlokken, leg ik hier kort uit wat het is en waar het voor gebruikt kan worden. Edelgist is een gedroogde, inactieve gist die groeit op en zich voedt met melasse. Na verhitting wordt de gist gedroogd en ontstaan er vlokken of schilfers. Edelgist bevat van nature vitamine B1, B2, B3, B6 en foliumzuur. De B-vitamines dragen bij aan het vergroten van de weerstand, het versterken van het metabolisme, het gezonder maken van de huid en het haar. Vitamine B6 zorgt voor vermindering van vermoeidheid. Edelgistvlokken komen het beste niet verhit tot hun recht. Verder is het misschien goed om nog eens te benadrukken dat edelgist een inactief gist is. Dat betekent dat mensen die bijvoorbeeld een gistvrij dieet volgen in verband met Candida geen last van edelgist zouden kunnen krijgen. Edelgistvlokken zijn rijk aan plantaardige eiwitten en daarmee een mooie toevoeging voor iemand die veganistisch eet. Edelgistvlokken zorgen, zeker in combinatie met noten en/of zaden, voor een hartige kaasachtige smaak. Verrassend! Om deze reden worden ze dan ook vaak door veganisten gebruikt. Kortom: als je genoeg edelgist eet, krijg je vanzelf een prachtige huid, keiharde nagels, lang glanzend haar en ben je nooit meer moe! Grapje natuurlijk. Maar feit is wel dat edelgist niet alleen een lekkere ‘extra’ bij de maaltijd is, maar ook daadwerkelijk iets voor je gezondheid doet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s