Couscoussalade met visvrije tonijn

Couscoussalade met visvrije tonijn

Het moet niet gekker worden, maar na een roomvrije roomboterkoek is het tijd voor een couscoussalade met visvrije tonijn. Ondanks dat er in deze versie geen echte vis in zit, kom je qua eiwitten en omega 3 vetzuren niets te kort. Afgelopen week waren de no-tuna blikken van SeaSoGood ook in de aanbieding dus mocht je nog niet weten wat je ermee kan doen, dan krijg je hier van mij een ideetje.

Niet iedereen is er fan van, vooral eau-naturel niet, dus ik pimpte de visvrije tonijnstukken van SeaSoGood met wat smakelijke kruidjes. Overigens heb ik ooit via de webshop van Veggie4U veganistische vissaus gekocht. Het is even investeren, maar je hebt er lang plezier van. En wil je echt helemaal uitpakken dan koop je hier ook meteen de vegan oyster sauce bij. Altijd handig om in je voorraadkast te hebben. Heb je geen zin om hier geld aan uit te geven, dan zou ik aanraden om de vissaus te vervangen door wat nori stukken.

Tip: Maak hier wat extra van klaar zodat je deze salade ook mee kan nemen naar werk. Ideaal voor een vullende en koude lunch tijdens deze warme dagen.

Ingrediënten (2 – 4 personen)

 • 240 gr couscous
 • 2 el olijfolie
 • 1 el paprikapoeder
 • 1 el gedroogde basilicum
 • 1 groentebouillonblokje
 • 200 gr cherrytomaatjes (kunt ook voor zongedroogde gaan)
 • ½ komkommer
 • 4 handjes spinazie
 • 6 augurksticks
 • 4 handjes (gebroken) walnoten
 • Kiemgroente
 • 1 blikje Sea So Good
 • 2 el vegan mayo
 • 1 tl ketchup
 • 1 tl grove mosterd
 • 1 el vegan vissaus (Veggie4U) óf norivel stukjes
 • Flink wat versgemalen peper
 • Een snufje zout
 • 1 tl chilivlokken
 • Klein scheutje olijfolie

Bereidingstijd

 • +/- 10 min voorbereiding
 • +/- 15 min bereiding

Keukenhulpjes

Mengkom

Ready, set, cook……..

DE VOORBEREIDING – Halveer de cherrytomaten. Snijd de augurksticks in plakjes. Snijd de komkommer in kwartjes. Meng de no-tuna met de vegan mayo, mosterd, vissaus, chilivlokken, veel versgemalen peper, snufje zout en klein scheutje olijfolie.

RONDE 1 Bereid de couscous volgens de verpakking. Ik doe er altijd nog een (kwart/halve/hele) bouillonblokje bij voor de extra smaak. Zodra de couscous klaar is breng dan nog extra op smaak met wat olijfolie, paprikapoeder, gedroogde basilicum en versgemalen peper.

RONDE 2 Meng de couscous, spinazie, cherrytomaten, komkommer en de augurkplakjes in een mengkom. Verdeel over de borden. Doe daar één à twee eetlepels vegan tonijnsalade op, wat walnoten en kiemgroente. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s