Gemarineerde miso spitskool van de BBQ

Miso Spitskool

Spitskool van de BBQ. Het klinkt bijzonder apart, maar het is dus bijzonder lekker! Sowieso vind ik de combinatie miso met groente een toppertje en al helemaal van de BBQ doordat je zo’n heerlijke rokerige smaak krijgt.

Het belangrijkste bij dit groentegerecht is dat je de marinade blijft smeren en de spitskool op de gril blijft draaien. Zo voorkom je aangebrande stukken. En doordat je er constant bovenop staat kun je ‘m er gelijk afhalen wanneer ie klaar is. Maar wanneer is ie klaar? Ik heb qua BBQ-en nooit echt een bereidingstijd, anders dan wanneer je dit bijvoorbeeld in de oven zou bereiden. Ik kijk, ik voel en wanneer ik denk dat ie goed is, dan gaat ie eraf.

Nu heb ik voor deze de tijd een beetje in de gaten gehouden. Afhankelijk van het soort BBQ dat je gebruikt (wij hebben thuis een kamado en een tafel BBQ) is deze in 20 minuten eet klaar. Ik hou er wel van als de spitskool nog een lekkere crunch heeft, dan mocht je dat niet willen dan laat ‘m nog lekker 10 minuten langer boven het vuur liggen.

Ingrediënten (2 – 4 personen)

 • 1 spitskool
 • 2 el rode miso
 • 1 el sojasaus
 • 1 el ketjap manis
 • 1 el chilivlokken
 • 2 el sesamolie
 • 2 el olijfolie
 • 2 tl gemberpoeder
 • 1 el knoflookpoeder
 • 2 el agavesiroop
 • 2 el water

Bereidingstijd

 • +/- 5 min voorbereiding
 • +/- 20 min bereiding

Keukenhulpjes

BBQ tang
Kwast
Mengkom

Ready, set, BBQ……..

DE VOORBEREIDING – Meng voor de miso marinade alle ingredienten behalve de spitkool in een mengkom.

RONDE 1 Snijd de spitskool in vieren zodat je 1 ronde onderkant hebt en twee platte kanten. Leg de spitskoolstukken eerst op één van de platte kanten. Smeer de marinade op de ronde kant en de andere platte kant. Draai na enkele minuten rond en besmeer ook de nog niet gemarineerde platte kant. Blijf de spitskolen draaien en marineren tot dat je marinade op is.

RONDE 2 Haal de spitskolen na 20 à 30 minuten, afhankelijk van de gewenste gaarheid, van de BBQ. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s