Gegrilde geblakerde prei

Geblakerde gegrilde prei

Dit was echt zo fenomenaal lekker! Ik heb echt heel veel kookprogramma’s gekeken waar de geblakerde prei altijd wel in terug kwam. Zelf had ik dit nog nooit gemaakt. Bij ons thuis bestond (en bestaat nog) een BBQ uit veul vlees, brood met smeersels en een klein beetje groente voor wie na alle andere dingen nog plek over had.

Nadat ik dit zelf gemaakt én geproefd heb, wil ik dit dus standaard eten met een BBQ. Doordat de prei echt diep gegrild wordt, gaan de vellen als het ware kristalliseren wat zorgt voor een superzachte en lichtzoete smaak. Ik maakte daar een kruidige, fris-zure vegan crème fraîche saus bij die dit gerecht echt helemaal afmaakt.

Heb wel wat geduld met de prei, want het duurt even totdat je het geblakerde effect krijgt. Eet smakelijk!

Ingrediënten (2 – 4 personen)

  • 2 stukken prei
  • 120 gr haver fraîche (AH)
  • 2 knoflooktenen
  • 2 tl uienpoeder
  • 2 tl mosterd
  • Peper en zout
  • 2 el water
  • Verse peterselie (blad/bos)

Bereidingstijd

  • +/- 5 min voorbereiding
  • +/- 20 min bereiding

Keukenhulpjes

Mengkom
Knoflookpers

Ready, set, BBQ……..

DE VOORBEREIDING – Verwijder het buitenste blad van de prei. Hier bevindt zich vaak het meeste zand achter. Snijd de kontjes van de preien af en spoel de preien goed af onder de kraan zodat ook andere aarderesten verdwijnen.

RONDE 1 Meng voor de saus de vega crème fraîche met de gedroogde en verse kruiden, 2 eetlepels water, 2 geperste knoflooktenen en de mosterd. Breng op smaak met peper en zout.

RONDE 2 Leg de preien in z’n geheel op de BBQ en daar om de 5 à 10 minuten om. De preien zijn klaar wanneer er een mooie, bruine, glanzende laag omheen zit. Verdeel de preien over de borden en schep er lekker een flinke lepel saus bij. YUMMM!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s