Gepofte zoete aardappels

Gepofte zoete aardappel

Dit is ook echt een toppertje die bij mijn BBQ’s niet mag ontbreken. Bij ons thuis werden wij vroeger doodgegooid (niet letterlijk natuurlijk LOL) met gekookte aardappels. Zodra ik uit huis ging, is er geen gekookte aardappel meer op mijn bord beland. Tot dat ik een aantal jaar geleden iets opving over zoete aardappels.

Ik vind de zoete variant sowieso een stuk minder droog. En het heeft ook gewoon meer smaak. Heerlijk vind ik het! Ik serveerde hier hetzelfde sausje bij als die ik bij mijn geblakerde prei maak. De sterke knoflooksmaak in combinatie met het fris-zure van de mosterd en hartige van de uienpoeder en zeezout passen perfect bij deze zoete gepofte rakkers!

Wil je geen aluminiumfolie gebruiken dan kun je de zoete aardappels ook direct op de grill of zelfs de kolen leggen. Geeft ook een leuk effect!

Ingrediënten (2 – 4 personen)

  • 2 zoete aardappels
  • 120 gr haver fraîche (AH)
  • 2 knoflooktenen
  • 2 tl uienpoeder
  • 2 tl mosterd
  • Peper en zout
  • 2 el water
  • Verse peterselie (blad/bos)

Bereidingstijd

  • +/- 5 min voorbereiding
  • +/- 30 min bereiding

Keukenhulpjes

Mengkom
Knoflookpers
Aluminiumfolie

Ready, set, BBQ……..

DE VOORBEREIDING – Vouw de zoete aardappels in de vorm van een knoflookbol dicht. Met behulp van het aluminiumsteeltje kun je de aardappels gemakkelijker op het vuur leggen en eruit halen met een BBQ tang.

RONDE 1 Meng voor de saus de vegan crème fraîche met de gedroogde en verse kruiden, 2 eetlepels water, 2 geperste knoflooktenen en de mosterd. Breng op smaak met peper en zout.

RONDE 2 Controleer bij 20 en 25 minuten of de aardappels al gepoft zijn. Dit doe je eenvoudig door er met een mes of houten spies in te prikken. Gaat dit gemakkelijk erin en eruit, dan zijn jouw zoete aardappels uit gepoft. Verwijder het aluminiumfolie, snijd de zoete aardappels bijna helemaal door midden, laat nog heel even afkoelen en serveer dan de saus erbij. YUMMY FOR THE TUMMY!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s