Gegrilde perziksalade met snijbonen en feta

Gegrilde perziksalade

Ik had echt nog nooit gegrild fruit gegeten. Oké, dat lieg ik misschien want volgens mij heb ik ooit wel ananas gegrild op een BBQ… Maar ik wist niet dat gegrilde perzik zo lekker kan zijn. Sowieso vind ik perzik, wanneer echt goed rijp, een superlekkere vrucht, maar gegrild echt nog beter.

Dit gerecht is geïnspireerd op een recept uit het kookboek Flavour van Ottolenghi. Deze heb ik mezelf een tijdje terug al cadeau gegaan, maar ik betrapte mezelf erop dat ik eigenlijk nooit uit kookboeken ook. Ik vind het veel te leuk om zelf recepten te bedenken en uit te werken. Dus heb afgesproken dat ik 2x per week uit één van mijn kookboeken kook en ik vond dit recept van Otto (can I call him that hehe?) echt perfect bij een BBQ passen.

Ik maakte er natuurlijk als echte chef wel mijn eigen creatie van. Dus in plaats van gezouten amandelen koos ik voor walnoten en vegan feta in plaats van geitenkaas. En ik verzon er nog een donkere sla melange bij en linzen voor de vulling. Oh en honing werd natuurlijk automatisch agavesiroop. Echt YAMMM!

Ingrediënten (4 personen)

 • 4 perziken
 • 1 Greek White Block (Violife)
 • 600 gr snijbonen
 • 100 gr (gebroken) walnoten
 • 500 gr donkere sla melange
 • 200 gr linzen (uit blik)
 • 20 muntblaadjes
 • 4 el agavesiroop
 • 3 el citroensap (vers)
 • Versgemalen peper
 • 4 el olijfolie
 • 2 snuffen zeezout

Bereidingstijd

 • +/- 10 min voorbereiding
 • +/- 15 min bereiding

Keukenhulpjes

Citruspers
Vergiet
Mengkom

Ready, set, BBQ……..

DE VOORBEREIDING – Giet de linzen af en spoel samen met de perziken onder koud water af. Halveer de perziken (ik doe dit op dezelfde manier als een avocado) en pluk de pitten eruit. Snijd de helften in 6 maantjes en zet apart. Dop de snijbonen en trek eventuele vlezige draden eraf (ik vond er geen). Snijd het blok vegan feta in stukjes en hak de walnoten in grove stukken.

RONDE 1 Meng de snijbonen met de olijfolie en zeezout in een mengkom. Leg vervolgens de snijbonen dwars over de grill. Grill beide kanten ongeveer 5 minuten, de snijbonen mogen nog best knapperig zijn. Voeg bij de laatste draai de perziken toe en grill kort aan beide kanten tot dat er mooie grillstrepen ontstaan.

RONDE 2 Verdeel de sla over de borden. Beleg met de vegan feta, linzen, snijbonen, gegrilde perziken, muntblaadjes en walnoten. Sluit af met een goeie swirl agavesiroop, citroensap en versgemalen peper.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s