Spaanse hotdog met bruschetta

Broodje Hotdog Variaties

De Aziatische hotdog heb ik al eerder gedeeld tussen mijn gewone recepten. Toen gaf ik ook al aan dat deze superlekker is om op de BBQ te bereiden in plaats van in de pan. Je snapt natuurlijk dat ik dit voor jou ging testen om er 100% zeker van te zijn. Nou, ik kan je vertellen! Dit broodje werd ineens nóg lekkerder!

Heb je onderhand al een vegan hotdog/bratwurst/worst gekozen die je chill vindt? Ik vind zelf de Beyond Meat Sausage het meest lekker. Maar ik blijf het verschillende aanbod testen want je weet nooit tegen welke worst je nu weer aanloopt (hehe). Mocht je je afvragen welke saucijsjes nu eigenlijk vegan zijn, neem dan eens een kijkje op deze pagina van de Bonusvegan.

Geen zin in een Oosterse variant? Kies dan eens voor de chorizoworsten van Garden Gourmet en maak daar een heerlijke groentesalsa bij van o.a. tomaten, knoflook en verse basilicum. Of ga voor een Mexicaanse variant met chilibonen en Pico de Gallo! Weet je wat…. Ik zet ze gewoon even voor jullie op een rijtje! -XXX

Ingrediënten Oosters
(2 personen)

 • 2 bruine pistolets
 • 2 vegan bratwursten
 • 4 el Atjar Tjampoer
 • Een swirl hoisin
 • Een swirl sriracha
 • 2 el gefrituurde uitjes

Ingrediënten
Spaans
(2 personen)

 • 2 bruine pistolets
 • 2 vegan chorizoworsten
 • 2 tomaten
 • 1 knoflookteen
 • Verse basilicum
 • 1 el olijfolie extra vierge
 • Zeezout en versgemalen peper
 • 2 el vegan mayonaise
 • 1 el ketchup
 • 1 tl gerookte paprikapoeder
 • 1 tl chilipoeder

Ingrediënten
Mexicaans
(2 personen)

 • 2 bruine pistolets
 • 2 vegan bratwursten
 • 4 el chilibonen (blik)
 • 2 tomaten
 • 1 rode ui
 • 1 verse jalapeño peper
 • Sap van 0.5 limoen
 • Verse peterselie (of koriander)
 • Zeezout
 • Een swirl vegan kaassaus (Gouda’s Glorie)
 • Een swirl ketchup

Keukenhulpjes

Citruspers
Mengkom
Vergiet

Ready, set, BBQ……..

DE VOORBEREIDING OOSTERS – Schep de atjar in een vergiet en laat uitlekken.

RONDE 1 Leg de worsten op de BBQ en grill iedere kant (4 kanten) drie tot vijf minuten. Snijd de broodjes aan de bovenkant open, beleg met de atjar, worst, sriracha, hoisin en gefrituurde uitjes.

DE VOORBEREIDING SPAANS Snijd de tomaten in kleine blokjes, hak de knoflook fijn en snijd 10 basilicumblaadjes in reepjes. Meng de tomaten, knoflook, basilicum, olijfolie en zeezout voor de tomatensalsa in een kom. Meng de vegan mayo, ketchup, gerookte paprikapoeder en chilipoeder in een schaaltje.

RONDE 1 Leg de worsten op de BBQ en grill iedere kant (4 kanten) drie tot vijf minuten. Snijd de broodjes aan de bovenkant open en beleg met de tomatensalsa, chorizoworst en de mayo-ketchupsaus.

DE VOORBEREIDING MEXICAANS Snijd de tomaten in blokjes, snipper de rode ui, hak de peterselie fijn en snijd de helft van de jalapeño peper ook fijn. Snijd de andere helft van de jalapeño peper in plakjes. Meng voor de Pico de Gallo de tomatenblokjes met de rode ui, peterselie, halve jalapeño peper en sap van een halve limoen. Breng op smaak met wat zeezout.

RONDE 1 Warm de chilibonen een beetje op in een pan of magnetron. Hetzelfde geldt voor de kaassaus. Leg de worsten op de BBQ en grill iedere kant (4 kanten) drie tot vijf minuten. Snijd de broodjes aan de bovenkant open en beleg met de Pico de Gallo, worst, de kaassaus en sluit af met wat ketchup en verse jalapeño peper plakjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s