Boeren tofu-roerei

Boeren tofu-roerei

Ik vond het weer eens tijd voor een simpele en snelle lunch. Deze kun je de avond van tevoren al bereiden en in een bakje mee naar werk nemen. Of wanneer je thuiswerkt, dan kun je deze natuurlijk op de dag zelf maken.

Ik had zelf zin in “ei” maar wilde ook mijn portie groente, die ik normaal gesproken ook bij de lunch binnenkrijg, niet achterwege laten. Zo maakte ik vroeger wel eens boerenomelet of boerenroerei. Nou, wat niet vegan is, kan gewoon vegan worden.

En met de lancering van de nieuwe verschillende huismerk “raspen” van de Albert Heijn, die ik vorige week al in huis gehaald had, kon ik mijn eerste gemaakte boeren roer-tofu-ei afmaken met wat plantaardige cheddar smaak rasp.

Nog een likje ketchup eroverheen en je hebt zo een heerlijke eiwitrijke, vullende en groenterijke lunch. Ook erg lekker overigens op een wrap!

Ingrediënten (4 personen)

 • 500 gr tofu
 • 100 ml sojamelk
 • 3 tl kurkuma
 • 2 tl kerriepoeder
 • 2 tl paprikapoeder
 • 3 tl gemalen zwarte peper
 • 3 tl Kala Namak (zwart zout)
 • 1 el gedroogde dille
 • 250 gr roerbakgroente naar keus
 • Plantaardige rasp cheddar smaak (AH)
 • Klontje plantaardige boter
 • Ketchup
 • Brood

Bereidingstijd

 • +/- 5 min voorbereiding
 • +/- 10 min bereiding

Keukenhulpjes

Mengkom

Ready, set, cook……..

DE VOORBEREIDING – Doe de tofu in een kom en trek met twee vorken uit elkaar. Voeg daar vervolgens de sojamelk en gedroogde kruiden bij.

RONDE 1 Smelt een klontje boter in een koekenpan. Voeg vervolgens de tofu scramble toe en laat op hoog vuur 5 minuten bakken. Voeg nu de groente toe, draai het vuur middelhoog en laat nog een 5 minuten bakken. Breng nog wat op smaak met peper en zout.

RONDE 2 Beleg de boterhammen (of indien je wraps hebt gekozen de wrap) eerst met de cheddar rasp en daarbovenop met het boeren tofu-roerei. Doe daar dan weer een swirl ketchup overheen. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s