Spitskoolpakketjes met five spice saus

Spitskoolpakketjes met five-spice saus

Ik vind het zo ontzettend vet wanneer een recept dat ik zelf bedacht heb, ook in één keer goed uitpakt. Misschien leuk om te vertellen hoe ik mijn maaltijden bedenk, want als vrienden komen eten of ik kom bekenden tegen, is het eerste wat zij vragen of ik echt alles zelf bedenk. YUP, I DO! Ik haal heel soms mijn inspiratie van andere foodies, food bloggers en eet accounts op Instagram maar ik geef overal mijn volledige eigen draai aan. Zo was ik ooit een keertje koolpakketjes tegengekomen. Zag er superlekker uit, maar in mijn hoofd leek het moeilijk dus had mij er nooit aan gewaagd. Tot ik weer een doosje vol groente van mijn broertje kreeg waar spitskolen in zaten. Ik had geen zin om weer een wokkiefokkie te maken, dus je begrijpt dat dit het moment was om de koolpakketjes te gaan proberen. Ik bedenk dan in mijn hoofd wat ik qua smaken, ingrediënten en kruiden er lekker bij vind en dan hoop ik dat het zo uitwerkt. Well, I guess this one did!
Overigens heeft dit recept wel wat meer handelingen en vergt het iets meer tijd dan andere recepten. Maar het is weekend dus je kunt er gerust alle tijd voor nemen hihi 🙂

Ingrediënten (2 – 4 personen)

 • 1 spitskool
 • 200 gr rijstnoedels
 • 1 el sesamolie
 • 200 gr tempeh
 • 1 el sojasaus
 • 1 el ketjap manis
 • 1 tl laos gemalen
 • 1 tl chilivlokken
 • 1 rode ui
 • 2 knoflooktenen
 • 200 gr verse spinazie
 • 1 aubergine
 • 1 rode paprika
 • 200 gr linzen (uit blik)
 • Peper en zout
 • Zonnebloemolie
 • Five spice saus (Conimex)

Bereidingstijd

 • +/- 15 min voorbereiding
 • +/- 45 min bereiding

Keukenhulpjes

Vergiet
Schuimspaan
Waterkoker
Ovenschaal

Ready, set, cook……..

DE VOORBEREIDING – Verwarm de oven voor op 200°C. Kook alvast 1,5 liter water in de waterkoker. Pel vervolgens voorzichtig de bladeren van de spitskool. Gaat dit op een gegeven moment wat lastiger, snijd dan kern vanuit de onderkant in een vierkant uit en trek deze eruit. Blijf pellen tot de vellen niet meer in z’n geheel loslaten. Wanneer je nog spitskool over hebt, snijd dit dan in reepjes voor de vulling. Snijd de tempeh doormidden (alsof je een broodje opensnijdt) en snijd de helften vervolgens in plakjes van 1cm dik. Hak de knoflooktenen fijn en snipper de rode ui. Snijd de aubergine in blokjes, de paprika in dunne reepjes en de spinazie in grove stukken. En spoel de linzen af in een vergiet en laat uitlekken.

RONDE 1 Schenk het gekookte water in een grote soeppan en leg de spitskoolbladeren er 1 voor 1 in. Laat enkele minuten weken tot dat bladeren zacht genoeg zijn om te rollen zonder te scheuren. Laat uitlekken in een vergiet. Leg vervolgens de rijstnoedels ook in het warme water. Het vuur staat uit!!

RONDE 2 Schenk een laag zonnebloemolie in een koekenpan en frituur hierin de tempeh. Schenk er na enkele minuten de sojasaus en ketjap manis bij en breng op smaak met laos, chilivlokken en peper en zout. Schud even goed met de pan en laat op middelhoog vuur verder garen. Schep na 10 minuten de tempeh stukken eruit en laat uitlekken op een stuk keukenpapier.

RONDE 3 Voeg in diezelfde koekenpan de aubergine, knoflook en rode ui toe. Voeg na enkele minuten de paprika, spinazie, spitskoolreepjes en linzen toe. Breng op smaak met peper en zout. Giet de rijstnoedels af en besprenkel met de sesamolie.

RONDE 4 Draai het vuur van alles uit. Leg een blad spitskool op je werkbank. Zorg ervoor dat de kant waar de steel zit je zijkant wordt. Schep de groentevulling erop, vervolgens 3 tempeh plakjes en de rijstnoedels. Vouw het blad eerst met de steel en de tegenovergestelde kant naar binnen en rol ‘m vervolgens als een burrito op. Herhaal dit voor alle spitskool bladeren.

RONDE 5 Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie. Leg de spitskoolpakketjes naast elkaar erin. Schenk er de five spice saus overheen en zet vervolgens voor 20 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s