pasta rode pesto

Snelle Pasta met zelfgemaakte Rode Pesto

Ik stond laatst met een kant en klaar potje rode pesto in mijn handen en las de ingrediënten. Ik heb er nooit echt bij stilgestaan wat erin gaat. Van groene pesto weet ik dat wel maar rood, tja… rode basilicum blaadjes bestaan natuurlijk niet hahaha. Kwam er dus achter dat dit heel makkelijk zelf te maken is aangezien je gemakkelijk een potje zongedroogde tomatentapenade kunt kopen, dat is dus overigens het hoofdingrediënt van rode pesto.

Per toeval had ik nog een half potje tomatentapenade in de koelkast staan. En Stijn moest ook per toeval na het sporten snel lunchen en door dus ik besloot dit gerecht te maken. Denk dat ik ongeveer 10 à 15 minuten bezig ben geweest voordat deze maaltijd op het bord lag. Ideaal dus voor een snelle avondhap of als lunch zoals wij ‘m aten.

Ik gebruik trouwens voor pasta’s en ook rijst zo veel mogelijk volkorengranen varianten. Dit is er vroeger al met de paplepel ingegoten want buiten dat volkoren producten meer voedingsstoffen bevatten, zitten er ook iets meer vezels dan in blanco producten.

Ingrediënten (2 personen)

 • 150 gr volkoren Penne
 • 200 gr verse bladspinazie
 • 200 gr kastanjechampignons
 • 2 tomaten
 • 1 witte ui
 • 1 knoflookteen
 • 70 gr tomatentapenade
 • 1 el tomatenpuree
 • 100 ml soja kookroom
 • 2 el gedroogde basilicum
 • Pijnboompitten
 • Peper en zout
 • Olijfolie

Bereidingstijd

 • +/- 5 min voorbereiding
 • +/- 15 min bereiding

Keukenhulpjes

Vergiet
Waterkoker

Ready, set, cook……..

DE VOORBEREIDING – Kook 1 liter water in de waterkoker. Schenk dit vervolgens in een steelpan en bereid de pasta volgens de verpakking. Snipper de witte uit, hak de knoflookteen fijn en snijd eventueel de bladspinazie in reepjes. En snijd de kastanjechampignons in vier kwarten en de tomaten in blokjes.

RONDE 1 Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en ui. Voeg vervolgens de champignons toe en bak even kort mee. Voeg nu de tomatentapenade, 1 eetlepel tomatenpuree, tomatenblokjes, gedroogde basilicum en sojaroom toe. Laat dit 5 minuten op middelhoog vuur pruttelen. Als laatste voeg je de spinaziereepjes toe. Draai het vuur uit zodra de spinazie geslonken is en breng op smaak met peper en zout.

RONDE 2 Schep de pastabuisjes door de pestosaus zodat alle pasta een lekkere saus laag heeft. Verdeel over twee borden, voeg de pijnboompitjes toe en eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s