Gnocchi met zelfgemaakte groene pesto en groene asperges

Gnocchi met zelfgemaakte groene pesto

Nog eentje in de categorie snel en superlekker is deze gnocchi met groene asperges en een zelfgemaakte groene pesto. Toegegeven dat het (groene) aspergeseizoen wel al ten einde is, is het soms best oké om buiten de lijntjes te kleuren oftewel buiten het seizoen om te eten. Wie weet heeft jouw lokale groenteboer of de groenteboer op de markt ze nog wel liggen gezien het mooie weer lang op zich heeft laten wachten. Over mooi weer gesproken, wat een takkeweer is dit zeg! Ik ga van slecht weer ook meer eten, iets met een slecht humeur…..

Ben je overigens te lui of heb je geen tijd om zelf de pesto te maken, koop dan vooral een kant-en-klare. Jumbo en Albert Heijn hebben vegan opties dus dat is erg fijn. Ik vind het zelf het lekkerste om de pesto helemaal zelf te maken. Zo wordt ie namelijk precies zo waar ik die dag zin in heb. Dat wil namelijk nog wel eens verschillen. Oh en wil je je niet wagen aan de Prosociano Wedge (vegan parmezaanse kaas punt) van Violife dan is er tegenwoordig ook de optie voor Vegan rasp voor Italiaanse maaltijden van het AH huismerk. XXX

Ingrediënten (2 personen)

 • 1 pak verse gnocchi (2 porties)
 • 1 handje bladspinazie
 • 1/2e basilicumplant
 • 3 el olijfolie
 • 2 el pijnboompitten
 • 30 gr Prosociano Wedge
 • 2 tl zwarte peper
 • 2 tl keukenzout
 • 3 knoflooktenen
 • 1 el gedroogde basilicum
 • 50 ml soja kookroom
 • 1/2e courgette
 • 350 gr groene asperges
 • 1 kommetje diepvries doperwten
 • 1 sjalotje
 • 100 gr cherrytomaten

Bereidingstijd

 • +/- 10 min voorbereiding
 • +/- 15 min bereiding

Keukenhulpjes

Kaasrasp
Keukenmachine met hakmolen
Waterkoker
Vergiet

Ready, set, cook……..

DE VOORBEREIDING – Rasp de prosociano wedge en pel alvast 1 knoflookteen. Meng voor de pesto de basilicumblaadjes van een halve basilicumplant, drie eetlepels olijfolie, twee eetlepels pijnboompitten, de geraspte kaas, de zwarte peper, zout, één knoflookteen en de gedroogde basilicum in een keukenmachine met hakmolen. Kook vervolgens alvast 1L water in een waterkoker.

RONDE 1 Snipper de sjalot en hak de resterende twee knoflooktenen fijn. Snijd de courgette in vieren en verwijder de onderkant van de groene asperges. Verwarm een koekenpan met olijfolie en fruit hierin de sjalot en knoflook. Voeg vervolgens de diepvries doperwten toe en verwarm even kort mee. Voeg nu de groene asperges en courgette toe. Bak op hoog vuur voor 5 minuten en voeg dan de groene pesto toe.

RONDE 2 Draai na enkele minuten het vuur laag en voeg de soja kookroom toe. Laat 10 minuten op laag vuur pruttelen. Doe het gekookte water in een steelpan en breng opnieuw aan de kook en voeg een beetje zout toe. Bereid de gnocchi volgens de verpakking.

RONDE 3 Giet de gnocchi af en voeg toe aan het pesto-groentemengsel. Schep even goed om. Halveer de cherrytomaten. Draai het vuur vervolgens uit, verdeel over de borden, voeg nog wat extra pijnboompitten en de cherrytomaten toe en eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s