Soba noodles bowl

Soba Noodles Bowl

Ik at afgelopen week weer een aantal gerechten uit één van mijn vele kookboeken. Ik betrap mezelf er namelijk op dat ik vrij weinig uit kookboeken kook, ondanks dat ik er voldoende in huis heb en ook nieuwe blijf bij kopen hahaha. Ik vind het denk ik te leuk om zelf recepten te verzinnen, te bereiden en vervolgens uit te werken. Maar ook mij ontbreekt het soms aan inspiratie. Instagram biedt heel veel mogelijkheden, maar soms ook echt te veel. En als ik dan geen inspiratie heb en daardoor geen zin om te koken, grijp ik al heel snel naar de bestel-apps. En dat is iets wat ik dus heel graag wil(de) minderen. Dus waarom dan niet gewoon ouderwets de boeken in duiken.
Dit keer koos ik voor het boek Easy Vegan van Sanne van Rooij, die ook wel bekend is van het foodplatform Living The Green Life.
Ik zou geen echte thuis-chef zijn als ik aan recepten van anderen niet mijn eigen draai zou geven, dus dat heb ik uiteraard bij dit gerecht ook gedaan. Niet omdat het originele recept mij niet lekker lijkt, maar ik voeg overal graag mijn eigen smaken aan toe aangezien ik degene ben die het ook moet opeten haha. Smakelijk xxx

Ingrediënten
(2 – 3 personen)

 • 250 gr soba noodles
 • 0,5 winterpeen (of zakje wortelrasp)
 • 1 broccoli
 • 4 tot 6 radijsjes
 • 200 gr edamamebonen (sojabonen)
 • 200 gr kastanjechampignons
 • 1 el ketjapsaus
 • 2 tl chilivlokken
 • 1 tl korianderpoeder
 • 1 el sesamolie
 • Swirl sriracha
 • Witte sesamzaadjes
 • Peper en zout

Ingrediënten noodles saus

 • 1 tl tahin
 • 1 tl tamaripasta
 • 1 el rijstazijn
 • 1 el sojasaus
 • 2 el bruine basterdsuiker
 • 1 tl gemberpoeder
 • 1 tl gemalen zwarte peper

Bereidingstijd

 • +/- 10 min voorbereiding
 • +/- 15 min bereiding

Keukenhulpjes

RVS Stoombloem
Vergiet
Mandoline
Spiraalsnijder
Mengkom
Waterkoker

Ready, set, cook……..

DE VOORBEREIDING – Snijd de radijsjes in dunne plakken met behulp van een mandoline. Snijd de winterpeen in slierten met behulp van een spiraalsnijder. Snijd de roosjes van de stronk van de broccoli en snijd de stronk ook in dunne plakken met behulp van een mandoline. Snijd de kastanjechampignons ook in plakken. Meng de ingrediënten voor de noodles marinade in een kommetje en zet apart.

RONDE 1 Breng een laagje water aan de kook in een steelpan. Zet de stoombloem erin en voeg de broccoliroosjes toe. Draai het vuur laag en stoom met de deksel op de pan de broccoli in 10 à 12 minuten gaar.

RONDE 2 – Zet een koekenpan op het vuur en voeg een scheutje olijfolie toe. Voeg de plakjes van de broccolistronk toe samen met de ketjap, chilivlokken, gemalen korianderpoeder en een flinke snuf peper en snufje zout. Bak voor ongeveer 5 minuten en vang daarna op in een kom. Bereid in diezelfde pan de kastanjechampignons met de sesamolie en ook weer wat peper en zout.

RONDE 3 Wanneer de broccoliroosjes gaar zijn, verwijder je de stoommand en voeg je wat extra water toe aan de steelpan. Bereid hierin de soba noodles volgens de verpakking. Giet de noodles vervolgens af in een vergiet. Warm de koekenpan weer op, draai het vuur lager en voeg de noodles marinade toe. Laat dit even inkoken tot de saus wat dikker wordt en voeg vervolgens de noodles toe. Verwarm voor enkele minuten zodat de noodles volledig bedekt zijn met saus.

RONDE 4 Maak de borden op. Verdeel de groente over de borden, voeg de noodles toe en strooi wat witte sesamzaadjes eroverheen. Sluit af met een swirl sriracha. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s