Limonade van citroenmelisse

Home-Made Citroenmelisse Lemonade

Ik ben vorig jaar aan de slag gegaan met een zelfgemaakte kruidenbak. Mijn ouders hadden nog oude houten planken over, dus heb ik die in delen gezaagd en daar een kruidenbak op wielen van gemaakt. Momenteel staan daar nu in een bos munt, bieslook, peterselie, basilicum, een pompoenplant, sperzieboonplant, cherrytomatenplant en citroenmelisse. Citroenmelisse heb ik vorig jaar uit de tuin van twee vrienden van mij gehaald. Deze plant of eigenlijk onkruid woekert net zo erg als munt dus het was tijd om ‘m af te knippen en er iets mee te maken. Vorig jaar heb ik dit kruid gedroogd en er thee mee gemaakt. Dit keer leek het mij leuk om er limonade van te maken. Ik werd de afgelopen tijd namelijk echt platgegooid met alle zelfgemaakte vlierbloesemsiropen op Instagram dus ik dacht, dat kan vast ook met citroenmelisse. Zo gezegd, zo gedaan. Ik gok dat dit zelfs lekker is met een scheutje vodka, ijs, spa rood en een takje munt. Ik zal laten weten hoe die combinatie smaakt ;-). XXX

Ingrediënten (500 – 700 ml siroop)

  • 40 gr citroenmelisse blaadjes
  • 1L water
  • 5 el fijne kristalsuiker
  • 2 el agavesiroop
  • 1 rijpe citroen (rasp en sap)

Bereidingstijd

  • +/- 5 min voorbereiding
  • +/- 45 min bereiding

Keukenhulpjes

Vergiet
Citrusrasp/pers

Ready, set, cook……..

DE VOORBEREIDING – Ris alle blaadjes van de takken af. Rasp de hele citroen en pers deze vervolgens uit.

RONDE 1 Doe de citroenmelisseblaadjes samen met één liter water in een soeppan en breng breng aan de kook. Laat het ongeveer 20 minuten zachtjes doorkoken. Giet de “thee” vervolgens af en vang het vocht op. Schenk het vocht weer terug in de pan.

RONDE 2 – Meng de suiker en de agavesiroop met het citroenrasp en sap tot dat alles opgelost is. Voeg dit vervolgens toe aan de “thee” en laat ongeveer 25 minuten inkoken. Voeg naar smaak eventueel extra suiker of siroop toe.

RONDE 3 Schenk de siroop in een maatbeker of shaker en laat afkoelen. De siroop drink je door deze aan te lengen met water of spa rood. Doe dan eventueel lekker wat diepvriesfruit of een takje munt en ijsklontjes bij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s