Snelle noedels groenteroerbak

Snelle Noedels Groenteroerbak

Dit is echt een perfecte hap voor wanneer je na het werk nog plannen hebt, zoals bijvoorbeeld op een vrijdag, en ff snel iets wilt eten. Sowieso ben ik echt gek op Aziatische gerechten. En al helemaal wanneer ze even snel klaar zijn als dat ze op zijn. Ik loop vaak langs het 35% kortingschap bij de Albert Heijn om te kijken of daar nog groentezakken, soeppakketten of andere vegan producten liggen. Ik vind het namelijk doodzonde om het weg te gooien. En ik ga ook gewoon heel goed op korting hahaha. Ik kom er eerlijk voor uit en schaam me er al helemaal niet voor. Ik vind boodschappen doen namelijk echt duur maar helaas is het ook noodzakelijk. Gezien het feit dat ik heel erg van eten houd, is dit eigenlijk alleen maar goed voor mij. Ik vind het dan ook leuk om er een sport van te maken om mijn boodschappen zo goedkoop mogelijk te doen. Mijn lunch bestaat dan ook vaak uit soep die ik haal uit het kortingschap. Mijn groente haal ik op de markt zodat ik precies kan kopen wat ik nodig heb i.p.v. de voorverpakte groente bij de supermarkt. En eens in de zoveel tijd vul ik mijn kruiden en voorraadkast weer aan. Dat is dan vaak ook de duurste week. En bij uitstek vind je zakjes wok groente waar je dan een heerlijke, snelle en goedkope lunch of diner mee kan maken zoals deze 🙂 Eet smakelijk!

Ingrediënten (2 personen)

 • 1 pak kant-en-klare (udon) noedels [2 porties]
 • 1 zakje wok Japans shiitake paksoi ui (AH)
 • 30 ml sesamolie
 • 1 el sojasaus
 • 1 tl sriracha
 • 1 tl knoflookpoeder
 • 1 tl gemberpoeder
 • 1 tl uienpoeder
 • 1 el limoensap
 • 1 el agavesiroop
 • Peper en zout
 • Olijfolie

Bereidingstijd

 • +/- 5 min voorbereiding
 • +/- 15 min bereiding

Keukenhulpjes

Mengkom
Citruspers

Ready, set, cook……..

DE VOORBEREIDING – Meng de ingrediënten behalve de olijfolie, noedels, peper en zout en wok groente in een kom.

RONDE 1 Verwarm een scheutje olijfolie in een wok en bak hierin de groente voor enkele minuten. Voeg vervolgens de saus en de kant-en-klare noedels toe en verwarm het gerecht tot dat de noedels zacht worden en elkaar loslaten. Breng op smaak met peper en zout.

RONDE 2 – Draai het vuur uit en verdeel de roerbak over de borden/kommen. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s