Bananen-suikerbrood met gedroogde cranberries

Bananen-Suikerbrood met Gedroogde Cranberries

Ik werd dus laatst op mijn vingers getikt door een collega dat ik te weinig bak. Wat hij eigenlijk in andere woorden zei is dat ik de laatste tijd te weinig lekkers mee naar werk neem. Ik vind het namelijk superleuk om zodra ik iets gebakken heb en dat goed gelukt is dit met anderen te delen. En het was ook nog eens zo dat ik me onwijs verveelde want ik testte vorige week vrijdag positief op de PCR test en zat dus thuis in quarantaine. Ik deed de test naar aanleiding van contact met iemand die ook positief testte met klachten, dus better safe than sorry. Ik heb er to be honest wel echt grote moeite mee gehad, zowel de uitslag als de stress (voor de vakantie) en reacties van mensen eromheen. Ik vind alles rondom corona ook het minst leuke onderwerp om het te bespreken want er zijn zo veel (on)waarheden en ik heb nul idee wat te geloven. Dus ik geloof gewoon niks en luister naar mijn lichaam. Ik heb helemaal geen klachten gehad dus na een quarantaine van 5 dagen mocht ik er gelukkig ook weer uit. En dat ik mezelf daarbij trakteerde op een extra plak van dit brood heb ik maar voor lief genomen. Lief zijn voor jezelf!! XXX

Ingrediënten

 • 2 rijpe bananen
 • 2 el chiazaad
 • 6 el warm water
 • 1 zakje baking soda
 • 0,5 zakje bakpoeder
 • 300 gr tarwebloem
 • 150 gr witte suiker
 • 50 gr bruine basterdsuiker
 • 125 gr gesmolten ongezouten plantaardige boter
 • 60 ml sojamelk
 • 1 tl vanille extract
 • 50 gr gedroogde cranberries

Bereidingstijd

 • +/- 10 min voorbereiding
 • +/- 60 min bereiding

Keukenhulpjes

Mengkom                                        
Handmixer/keukenmachine
Weegschaal                                    
Maatbeker
Bakvorm  
Bakpapier                                        
Vijzel

Ready, set, bake……..

DE VOORBEREIDING – Verwarm de oven voor op 170°C. Prak de bananen alvast. Doe het chiazaad in een vijzel en probeer (ik zeg probeer want ik kreeg het bijna niet voor elkaar) het te breken. Week het vervolgens in een schaaltje in warm water en zet apart. Weeg en meet de bloem, amandelmelk, witte en bruine suiker en boter ook alvast af. En smelt de boter in de magnetron (deze mag nog warm zijn wanneer je ‘m gaat gebruiken).

RONDE 1 Doe de gesmolten boter en witte suiker in de mengkom en meng goed door. Meng vervolgens het geweekte chiazaad erdoorheen (moet een soort eiig prutje zijn – als het water volledig in het chiazaad is getrokken voeg dan nog wat extra warm water toe  en roer even door voordat je het bij het boter-suiker mengsel voegt). Voeg nu de amandelmelk en het vanille extract toe. En voeg als laatste de bloem, baking soda en het zout erbij. Meng even goed door. Een bananenbrood is geen bananenbrood zonder bananen dus deze voeg je samen met de gedroogde cranberries als allerlaatste toe. Het is niet erg wanneer er nog stukjes banaan in zitten. Deze smelten toch in de oven.

RONDE 2 – Giet het mengsel in een met bakpapier beklede cakevorm en verdeel het mengsel evenredig. Strooi vervolgens de bruine basterdsuiker eroverheen. Plaats de bakvorm in de oven en bak in circa 1 uur de cake. Prik na 55 minuten met een satéprikker in het midden van de cake om te controleren of deze gaar is. Wanneer je deze er schoon uit trekt, dan is je bananenbrood klaar. Zo niet, dan verleng je de baktijd met 5 minuten per keer. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s