Gegrilde groene asperges salade met watermeloen

Gegrilde Groene Asperges Salade met Watermeloen

Ik dacht dat we die BBQ nooit meer mochten/konden aansteken. Wat een ellendig zomerweer was het tot afgelopen weekend toe. Maar gelukkig schijnt het zonnetje nu alweer geregeld en dus tijd om te genieten van al het lekkers van de barbecue. Dit recept staat ook weer in teken van mijn samenwerking met Green Food Lab en EAT ME. Ik mocht een recept bedenken met groene asperges. Nu is het natuurlijk heel makkelijk en lekker om de groene asperges met wat olijfolie en zeezout op de BBQ te gooien en zo op te eten. Maar ik was op zoek naar een dare…. De zomer staat voor mij voor kwalitatief, sappig en smaakvol fruit en een fruitsoort dat niet mag ontbreken gedurende dit seizoen is watermeloen. [En ze zeggen dat je er een mooie tan van krijgt, dus proberen waard zo voor de vakantie lol]
Ik wilde hier eigenlijk een BBQ steak mee maken, maar ik had daar ff geen tijd of zin in. Dus dacht ik, laat ik deze twee prachtige kleuren eens combineren. Doe daar wat vegan feta, pistache en munt bij en je hebt zo een heerlijke friszoete salade op tafel staan. Eet smakelijk!

Ingrediënten (4 personen)

 • 1/2 kleine watermeloen
 • 250 gr groene asperges
 • 100 gr vegan feta (Greek White Block Violife)
 • 50 gr ongezouten gepelde pistachenoten
 • 20 muntblaadjes
 • Zeezout
 • Versgemalen peper
 • 2 el olijfolie
 • 1 tl Franse mosterd
 • 1 el appelciderazijn

Bereidingstijd

 • +/- 10 min voorbereiding
 • +/- 10 min bereiding

Keukenhulpjes

Mengkom
Aluminium BBQ schaal

Ready, set, BBQ……..

DE VOORBEREIDING – Steek de BBQ aan. Snijd de houten onderkant van de groene asperges. Halveer de watermeloen en leg de ene helft afgedekt in de koelkast. Snijd de andere helft in meerdere maantjes en die maantjes weer in driehoekjes. Snijd de feta in kleine blokjes en hak de pistachenoten fijn. Meng voor de dressing twee eetlepels olijfolie met Franse mosterd, appelciderazijn, peper en zeezout. En snijd de muntblaadjes in reepjes.

RONDE 1 Leg de groene asperges op de aluminium schalen en besprenkel met olijfolie, versgemalen peper en zeezout. Leg op de BBQ en grill enkele minuten tot ze gaar zijn. Laat de groene asperges even afkoelen voordat je ze in vieren snijdt.

RONDE 2 Meng de watermeloen, feta en munt in een saladeschaal of groot pastabord. Voeg de dressing toe en hussel even goed door elkaar. Voeg als laatste de gegrilde groene asperges en pistache toe. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s