Noedelsoep met paddenstoelen

Noedelsoep met Paddenstoelen

Noedelsoep met paddenstoelen

Ik had eigenlijk gepland staan om een nieuw BBQ recept met jullie te delen omdat ik van de week heerlijk heb staan BBQrellen in de tuin. Op twee verschillende dagen bereidde ik onder andere 3 verschillende BBQ salades waarvan eentje die nog niet online staat. Maar gezien het weer in Nederland momenteel laat ik die maar even achterwege voor wanneer de zon weer gaat schijnen. Best een gek idee dat ik dit schrijf vanuit mijn stoel in de tuin van de Airbnb in Zuid-Frankrijk waar wij momenteel verblijven. Ondanks dat ik blij ben met de zon en de temperatuur (32 graden) is het echt even acclimatiseren. Ja, ik weet het, ik mag niet zeiken. Maar warmte vraagt stiekem heel veel van je lichaam en dat merk ik enorm. Vandaag hebben we voornamelijk veel geslenterd door de stad Avignon, op een kwartier rijden van onze Airbnb en hebben we wat boodschappen gedaan dus ik vond het daarna wel tijd voor een nieuwe recept onder het genot van een goed glas Veuve Amiot. En ik dacht niets is zo comforting tijdens dat Nederlandse zaad weer als een lekkere kop noedelssoep! Eet smakelijk xx

Ingrediënten (4 personen)

 • 1 pak noedels
 • 200 gr edamamebonen (sojabonen)
 • 200 gr kikkererwten
 • 400 gr kastanjechampignons
 • 500 ml paddenstoelenbouillon (1 blokje)
 • 200 gr taugé
 • 8 radijsjes
 • 4 el sojasaus
 • 1 el sesamolie
 • 1 bosui
 • 2 sjalotjes
 • 2 knoflooktenen
 • 1cm gember
 • 1 stengel selderij
 • Verse bospeterselie
 • Swirl sriracha

Bereidingstijd

 • +/- 10 min voorbereiding
 • +/- 15 min bereiding

Keukenhulpjes

Waterkoker
Mandoline
Maatbeker
Vergiet

Ready, set, cook……..

DE VOORBEREIDING – Snipper de sjalotjes, hak de knoflooktenen en gember fijn en snijd de selderij in maantjes. Snijd de paddenstoelen in plakjes, de bosui in ringetjes en schaaf de radijsjes in dunne plakjes met behulp van een mandoline. Giet de kikkererwten af en spoel goed af met koud water. En bereid de bouillon alvast voor.

RONDE 1 Verhit wat sesamolie in een soeppan en fruit hierin de sjalot, knoflook, gember en selderij. Voeg vervolgens de paddenstoelen toe en bak voor 5 min. Draai het vuur middelhoog en giet de paddenstoelenbouillon en sojasaus erbij. Voeg ook de kikkererwten toe en breng aan de kook.

RONDE 2 Zodra de soep kookt, voeg je de noedels, sojabonen en radijsjes toe. Draai het vuur uit zodra de noedels klaar zijn. Schep de soep in een kom en voeg dan nog de taugé, bosui, sesamzaadjes en een swirl sriracha toe. Oh en lekker wat verse peterselie mocht je dit in huis hebben/in de tuin hebben staan. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s