Pittige rode linzensoep

Pittige Rode Linzensoep

Yes, we’re back!!! Het lukte mij helaas niet om gisteren al een nieuwe recept post te doen, dus die heb ik maar voor vandaag bewaard. Want ondanks dat ik vakantie heb (tot 1 september, zo chillll), heb ik wel een aantal zaakjes die ik wil regelen nu ik daar de tijd voor heb. Waaronder van de zon gebruik maken als zij zich laat zien. Dat waren wel 2 hele dagen sinds dat we terug zijn. Vanmorgen dus maar een zonnebankie gepakt, hoe slecht het ook voor je is, om mijn bruine kleur iets langer dan een week te behouden [yes I care]. En ik ben sporten weer gaan oppakken. Althans, ik ben vanmorgen gaan sporten maar ik ben wel voornemens om het weer te gaan opbouwen want ik baalde stiekem best wel hard vanmorgen tijdens de workout hoe slecht mijn conditie is en hoe ver mijn kracht te vinden was. Ach, ben er zelf bij geweest en stiekem was een break ook wel ff lekker hoor. Hebben we weer wat om aan te werken toch. Vanavond heb ik voor jullie een heerlijke pittige linzensoep die perfect bij dit snot weer past (oh ik dacht ineens aan snert en hoe veel zin ik daarin heb; kan gewoon toch)?! Eet smakelijk 🙂

Ingrediënten (4 personen)

 • 400 gr (gedroogde) rode linzen
 • 1L groentebouillon
 • 400 gr tomatenblokjes
 • 2 el tomatenpuree
 • 1 zoete puntpaprika
 • 1 rode peper
 • 2 knoflooktenen
 • 1 witte ui
 • Flink wat versgemalen peper
 • 100 gr pittenmix
 • 2 el chilivlokken
 • 4 el kokos yoghurt (ongezoet)
 • Olijfolie

Bereidingstijd

 • +/- 5 min voorbereiding
 • +/- 20 min bereiding

Keukenhulpjes

Staafmixer
Waterkoker

Ready, set, cook……..

DE VOORBEREIDING – Bereid eerst de pittige tomatensaus voor in een steelpan door de tomatenblokjes, verse rode peper (in ringetjes) en tomatenpuree te mengen en op laag vuur te verwarmen voor ongeveer 10 minuten.

RONDE 1 Snijd de knoflook in plakjes, snipper de ui en snijd de zoete puntpaprika in stukjes. Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en bak hierin de knoflook, ui en paprika. Kook alvast één liter water in de waterkoker. Voeg de rode linzen toe en bak even kort mee. Giet nu de pittige tomatensaus erbij en laat dit opnemen door de linzen.

RONDE 2 Giet vervolgens het gekookte water en 2 bouillonblokjes erbij. Draai het vuur laag, roer de soep regelmatig en kook voor ongeveer 10 minuten. Draai het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer. Voeg naar smaak nog wat extra peper toe. Schep de soep in een kom, doe daar de pittenmix en chilivlokken bij en sluit af met één eetlepel kokos yoghurt per kom.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s