Pasta avocado pesto gepofte tomaten

Tagliatelle met Avocado-Pesto

Mijn op een na laatste dag vrij is dan toch bijna voorbij en dat betekent dat er ook een einde komt aan mijn VIJFENHALVE WEEK vrij. En dat betekent……. Op tijd naar bed (in de vakantie doe ik dat ook alleen iets minder “streng”), wekker zetten, make-up op, fatsoenlijke kleding aan en naar werk gaan. En niet zo maar werk, want ik begin woensdag aan mijn nieuwe baan bij Kapimex als Accountmanager van GUSTA. Onwijs veel zin in, gezonde spanning wel, maar ik ben klaar voor weer wat structuur in mijn leven en mentale uitdaging. Het klinkt misschien gek, maar van zo’n lange vakantie word je wel echt lui, ook heel uitgerust, maar ook lui. Veel gaat op de automatische piloot en weinig moet en veel mag. Begrijp me niet verkeerd, ik heb er echt van genoten maar tijd voor wat actie! Toch genoot ik vandaag nog van een vrije dag samen, al was ik eigenlijk best veel van huis. En nu deel ik dit heerlijke en supersnelle recept dat ik een tijdje terug al had gemaakt met de avocado’s van EATME maar domweg het vergeten ben te delen. Better late than never, thank me later! XXX

Ingrediënten (2 personen)

 • 1 pak verse tagliatelle (koeling supermarkt)
 • 1 eetrijpe avocado
 • 1 knoflookteen
 • 15 gr verse basilicum
 • 2 el olijfolie extra vierge
 • 20 gr geraspte vegan parmezaanse kaas (Violife/Nurishh) / Edelgistvlokken
 • 1 handje pijnboompitten
 • 100 ml kookvocht
 • Peper en zout
 • Gedroogde chilivlokken
 • 200 gr trostomaatjes

Bereidingstijd

 • +/- 10 min voorbereiding
 • +/- 10 min bereiding

Keukenhulpjes

Ovenschaal
Waterkoker
Keukenmachine met hakmolen
Weegschaal
Kaasrasp
Vergiet

Ready, set, cook……..

DE VOORBEREIDING – Zet de oven aan op de grillstand (of 225°C). Zet de trostomaatjes in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en wat zeezout en zet voor 15 min. in de oven. Kook alvast een ruime hoeveelheid water in de waterkoker. Snijd de avocado door midden en verwijder de pit (je doet dit veilig door in het midden op de buitenkant te drukken en de zijkanten iets open te vouwen). Doe de avocado alvast in de keukenmachine. Rasp de Parmezaanse kaas (indien je al geraspte hebt gekocht, kun je dit natuurlijk overslaan). Voeg ook de knoflookteen toe samen met de basilicum, olijfolie, Parmezaanse kaas/edelgistvlokken, pijnboompitten en peper en zout. Mix tot een glad geheel.

RONDE 1 Schenk het gekookte water in een pan en voeg de tagliatelle toe. Bereid deze volgens de verpakking. Wanneer de pasta klaar is, vang dan de 100ml kookvocht op tijdens het afgieten.

RONDE 2 – Doe de tagliatelle terug in de pan, voeg de avocado-pesto toe en zet het vuur weer aan. Voeg vervolgens het kookvocht toe en verwarm voor ongeveer 5 minuten. Verdeel de tagliatelle over twee borden, voeg wat gedroogde chilivlokken toe, wat extra pijnboompitten en vergeet de gepofte tomaatjes niet. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s