Oosterse courgettesoep

Oosterse Courgettesoep

Ik zit momenteel op een vrij bijzondere locatie dit recept uit te werken. Hartje Schiedam, op een bankje dat tegen het raam van de tattooshop aan staat. Stijn ligt namelijk binnen want hij krijgt een nieuwe tattoo. Hij wordt echt zo vet. Er zit een schedel, mandala en gerbera’s in verwerkt, wat “toevallig” mijn favoriete bloem is – de charmeur. Anyway, ik heb de laatste tijd echt onwijs veel soepjes gegeten. Het weer was ernaar en ik merkte dat ik in de avond wat minder tijd en zin had om uitgebreid te koken. Dan is een vullende soep natuurlijk heel ideaal. En ik maak altijd teveel waardoor ik dit dus ook prima als lunch kan eten. Wat soepen betreft ben ik eigenlijk een groot fan van alles. Maar dit is toch wel een heel klassiek gerecht, want ik weet niet hoe vaak ik dit at in mijn studententijd wanneer ik weer eens geen geld meer had. En zo toverde ik mijn normale courgettesoep om tot eentje met wat Oosterse smaken. Kokosmelk, rode peper, koriander en citroengras. En om de soep echt vullend te maken, stopte ik er een aardappel in. De krokante tortilla’s die ernaast liggen, heb ik niet in het recept verwerkt maar zijn gemakkelijk na te maken. Besprenkel de tortilla met olijfolie, knoflook- en uienpoeder en wat sesamzaadjes. Even onder de grill leggen en klaar!

Ingrediënten (2 – 4 personen)

 • 2 courgettes
 • 1 aardappel
 • 200 ml romige kokosmelk
 • 300 ml groentebouillon
 • 1 knoflookteen
 • 2 sjalotjes
 • 0.5 rode peper
 • 1 el citroengraspoeder
 • 2 tl korianderpoeder
 • 2 el zwarte peper
 • Zout naar smaak
 • Olijfolie

Bereidingstijd

 • +/- 10 min voorbereiding
 • +/- 15 min bereiding

Keukenhulpjes

Waterkoker
Staafmixer

Ready, set, cook……..

DE VOORBEREIDING – Snipper de sjalotjes, hak de knoflooktenen fijn en snijd de halve rode peper in halve ringen. Verwijder eventueel de zaadlijst wanneer je een minder pittige variant wilt. Ik vind de rode pepers uit Nederland vaak niet zo scherp dus laat ik de zaadlijsten zitten. Bereid de bouillon alvast voor. Schil de aardappel en snijd deze en de courgette in stukken.

RONDE 1 Verhit een scheutje olijfolie in de soeppan en fruit hierin de knoflook, sjalot en rode peper. Voeg na enkele minuten de gedroogde kruiden toe en bak even kort mee. Doe nu de courgette en zoete aardappel in de pan en bak ook voor enkele minuten. Schenk daarna de kokosmelk en de bouillon erbij. Draai het vuur laag en laat voor 10 minuten zachtjes koken.

RONDE 2 – Draai het vuur uit en pureer de soep met behulp van de staafmixer tot jouw gewenste dikte. Ik hou van zachte en gladde soepen dus ik pureer ‘m helemaal fijn. Voeg naar smaak eventueel nog wat zout toe. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s