Japanse salade met sambal goreng tempeh

Aziatische Salade met Sticky Tempeh

Japanse salade met sambal goreng tempeh

Wat een week, wat een week! Mijn focus deze week lag voornamelijk op werk en sporten dus dat was voor jullie vast wel te merken. Mijn IG is denk ik nog nooit zo stil geweest. Ik vind het dan ook best moeilijk om dat los te laten, omdat ik het graag doe en ook graag anderen inspireer met wat ik in mijn keuken maak. Maar wat ik de afgelopen 1,5 jaar ook geleerd heb, is dat het vooral belangrijk is om mezelf niet te druk te maken. En daar bedoel ik vooral mee, tijd voor mezelf overhouden en niet iedere minuut van de dag iets te doen hebben. Nou, dit weekend is dat dus mooi mislukt hahaha. Hierover vertel ik maandag meer in een nieuwe Isabel’s Leven blog. Ik at deze salade afgelopen en hij pakte zo goed uit. Ik had vooral zin in sambal goreng tempeh en ik had al op een andere dag noedels gegeten dus liet ik mij inspireren door Jeeca van het food account Thefoodietakesflight. Ik heb haar recept wel heel erg gepimpt ten opzichte van de mijne, maar in de basis is deze hetzelfde. Ik maakte ‘m voor 2 à 3 personen zodat ik hier ook op werk als lunch nog van kon smikkelen. Let me know what you think 🙂 xxxx

Ingrediënten (2 – 3 personen)

 • 125 gr tempeh
 • 3 el ketjap manis
 • 1 el sesamolie
 • 1 el sriracha
 • 1 tl korianderpoeder
 • 1/2 tl gerookte paprikapoeder
 • 1 tl gemberpoeder
 • Snufje zeezout
 • Sap van halve citroen
 • 300 gr rode kool
 • 150 gr zongedroogde tomaten
 • 200 gr cherrytomaten
 • 1 krop romaanse sla
 • 200 gr bladspinazie
 • 100 gr geraspte wortel
 • 200 gr edamamebonen
 • 4 el veganaise
 • 1,5 el sriracha
 • Wokolie

Bereidingstijd

 • +/- 5 min voorbereiding
 • +/- 20 min bereiding

Keukenhulpjes

Grote mengkom

Ready, set, cook……..

DE VOORBEREIDING – Snijd de tempeh in dunne reepjes. Snijd ook de zongedroogde tomaten en rode kool in reepjes en de cherrytomaten in kwarten. Meng voor de tempeh marinade de ketjap met de sriracha, korianderpoeder, gerookte paprikapoeder, gemberpoeder, zeezout en sap van een halve citroen. En snijd als laatste de Romaanse sla in repen.

RONDE 1 Zet een koekenpan op het vuur en schenk daar een ruime hoeveelheid wokolie in. Warm de olie goed op en voeg vervolgens de tempeh toe. Bak totdat de tempeh verkleurd. Daar daarna het vuur laag en voeg de tempeh marinade toe. Laat zit zachtjes inkoken tot de marinade ingedikt is en alle reepjes goed gedekt zijn. Belangrijk is om af en toe even om te scheppen.

RONDE 2 – Mocht je een lege saus knijpfles in huis hebben, meng hier dan de vegan mayo met de sriracha in. Doe dit anders gewoon in een schaaltje. Verdeel de spinazie, rode kool, Romaanse sla, cherrytomaten, zongedroogde tomaten, edamamebonen, wortelrasp en als laatste de sticky tempeh over de borden. En voeg als laatste de sriracha-mayo toe. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s